Lastig om (loopbaan)coaching aan te vragen?

Veel mensen (vooral vrouwen hebben hier een handje van) vinden het lastig om hulp te vragen als ze vast zitten in hun werk. Vaak blijven ze langer worstelen dan nodig, omdat ze het bovendien moeilijk vinden om de eigen leidinggevende hiervan op de hoogte te brengen en te vragen naar vergoeding van de kosten hiervoor.

De redenen die vrouwen hiervoor noemen zijn:

  • Niet erkennen dat je hulp nodig hebt
  • Zelf doen of oplossen
  • Hulp vragen als zwak zien
  • Bang om als veeleisend over te komen.
  • De enige zijn die hulp vraagt (omdat dit niet de norm is)
  • Niet de juiste timing enz…

 

Herkenbaar?

Besef dat het vragen om hulp juist getuigt van kracht en ambitie. Jij wilt graag meer zelfinzicht om beter om te gaan met een issue of het beste uit jezelf en je talenten halen.

Hoe mooi is DIT!

Dit maakt dat de investering waard en een win-win is voor jou en je werkgever. Je verbeterde prestaties komen ook ten goede aan je werkgever. Deze profiteert van jou als zelfbewuste, ambitieuze medewerker die open staat voor verandering en bereid is in zichzelf te investeren. Met tijdig hulp zoeken voorkom je ook dat je inslaapt, afstompt, uitvalt of vertrekt.

Hoe mooi is DIT voor de werkgever!

Laten we samen deze barrière (want deze is zóoo 2023) doorbreken en een werkcultuur creëren waarin het inschakelen van (loopbaan)coaching net zo normaal is en zelfs aangemoedigd wordt, als het volgen van een (vakinhoudelijke) opleiding. Of het accent nu ligt op persoonlijke- of professionele groei, deze hebben een sterke wisselwerking met elkaar.

Met beide werk je aan upgrading van je zelf en je carrière.

Durf jij de stap te zetten en de ondersteuning te vragen die jij verdient?