LOOPBAANCOACHING VOOR VROUWEN

Esenzz Coaching & Training in Gelderland is gespecialiseerd in loopbaancoaching voor vrouwen.

Gericht op heroriëntatie van werk of functie, ook in geval van ontslag. Ben je niet zeker of je op de juiste plek zit binnen de organisatie? Ben je werkloos en zoek je een nieuwe baan?

Als ervaringsdeskundige en uit praktijkervaring, weet ik dat vrouwen ten opzichte van mannen onzekerder kunnen zijn in hun loopbaan, in welke positie en niveau ze ook zitten.

Vrouwen hebben meer moeite om voor zich zelf te staan, de juiste keuzes te maken en de gewenste veranderingen te realiseren.

SLIM regeling MKB en Loopbaancoaching

 

Het kabinet wil met deze SLIM regeling ook MKB werkgevers en werkenden helpen om tijd en geld te investeren in leren en ontwikkelen op de werkvloer. Daarom kunnen mkb’ers binnenkort een subsidieaanvraag indienen bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Tussen maandag 2 maart en dinsdag 31 maart is er in totaal €15 miljoen beschikbaar voor ondernemers om bijvoorbeeld een bedrijfsschool op te richten, loopbaan- en ontwikkeladviezen voor hun werknemers te krijgen of de vaardigheden van hun medewerkers up-to-date te houden.

De nieuwe aanvraagtermijn start in september 2020.

Op de website www.slimwerkgeven.nl kunnen MKB’ers alvast meer informatie vinden om een eventuele aanvraag voor te bereiden.

 

Waarom MKB?

In het MKB is het minder gebruikelijk dat medewerkers hun kennis en vaardigheden up-to-date houden tijdens hun werkende leven. Werkgevers hebben daar vaak minder kennis van of tijd en geld voor dan in grotere bedrijven. Ook in de landbouw, de horeca en de recreatiesector is het lastig om een leerrijke werkomgeving te ontwikkelen, omdat er veel seizoensarbeid is. De stimuleringsregeling leren en ontwikkelen in het mkb draagt hieraan bij.

 

Herken je dit?

Je hebt een vraag of een probleem waar je al langer meezit. Je merkt dat je er zelf niet uitkomt en dat hierdoor je loopbaan stil staat. Dit zorgt voor piekeren, onrust, angst en met tegenzin naar je werk.

Je vindt het lastig of spannend om een volgende stap te zetten in je loopbaan.

Je doet je werk al jaren, maar vindt het niet meer leuk.

Je ziet je huidige baan niet jaren nog doen.

Je krijgt geen energie van je werk en zoekt werk wat beter bij je past.

Je ervaart werkdruk en onvrede, je komt ’s avonds uitgeput thuis.

Je hebt het gevoel achter te lopen op de ontwikkelingen/veranderingen.

Je past je zoveel aan, je bent je zelf niet meer.

 

Hoe zou het voor je zijn als;

Je met lef, vertrouwen en rust een volgende stap zet in je loopbaan.

Je weet wat je moet doen om meer grip en invloed op je loopbaan te krijgen

Je meer inzicht hebt in je huidige en alternatieve kansen op de arbeidsmarkt.

Je weet wat je moet doen om ‘gewild’ te zijn op de arbeidsmarkt.

 

Het Traject

Je werkgever vraagt de subsidie aan, dus jij en ik hebben hier geen omkijken naar. 

Het traject is maatwerk en zal ik in samenspraak met jou en je werkgever bepalen. In een persoonlijk gesprek geef ik nader toelichting en bespreken we samen de mogelijke samenwerking. Bespreek deze regeling daarom eerst met je werkgever en vraag daarna een gesprek aan.