NLP LOOPBAANCOACHING – een combinatie van goud

Als Loopbaancoach of Persoonlijke Coach worstelde ik tijdens het begeleiden van een kandidaat af en toe met het uitspreken van eigen gevoelens en gedachten. Denk maar aan gedachten zoals; als je zo doorgaat en vasthoudt aan je eisen dan wil geen enkele werkgever jou aannemen.

Tegelijkertijd besefte ik dat de kandidaat voor zijn eigen bestwil en toekomst toch maar eerlijke feedback moest ontvangen. Nu achteraf, denk ik dat ik mezelf redelijk moeilijk heb gemaakt. Ik kan nu met meer begrip, acceptatie en mildheid naar mezelf en naar mijn kandidaten kijken. Sinds ik me verdiept heb in NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) mogen mijn eigen dilemma’s en onzekerheden er gewoon zijn, net zoals ik die bij mijn kandidaten ook accepteer! Als coach leer ik elke keer weer van mijn kandidaten en trajecten, omdat ze ook naar mij toe fungeren als een eerlijke spiegel. Dat is het mooie van mijn vak en daar ben ik echt trots op!

Integratie loopbaancoaching en NLP

Ik krijg regelmatig vragen over wat NLP is en hoe ik dit inzet in mijn loopbaantrajecten.  Met deze blog maak ik daarom een eerste aanzet om een kijkje te geven in mijn keuken. In mijn volgende blogs zal ik iedere keer een onderwerp/thema uit lichten en jou meenemen in deze combinatie.

Als loopbaancoach hou ik me vanzelfsprekend bezig met de professionele ontwikkeling van mensen. Het komt vaak voor dat ook de persoonlijke ontwikkeling hierbij aandacht vraagt.  Dit kan ook niet anders want deze twee aspecten zijn sterk met elkaar verweven en hebben een grote wisselwerking op elkaar. Stel je maar eens voor dat je altijd anderen ontzorgt en jezelf min of meer wegcijfert. Dit heeft hoe dan ook weerslag op jouw welbevinden en functioneren. Met inzet van NLP help ik jou nog bewuster te zijn van je gemoedstoestand en beleving via je zintuigen met als doel effectiever en doelmatiger te denken, te voelen en te handelen. Het resultaat is dat je veerkrachtiger, wendbaarder en daadkrachtiger wordt in hun loopbaan en daarbuiten.

In mijn komende blog ga ik in op wat NLP is en wat het nut hiervan is in loopbaancoaching. Ben je benieuwd? Volg mij dan op ook op Linkedin of neem regelmatig een kijkje op https://esenzz.nl/nieuws-en-blogs/