maart 1, 2018

Over Mij

Als 5-jarige meisje kwam ik vanuit Oost-Turkije naar Nederland in een westerse omgeving en cultuur. De nieuwe wereld beloofde in tegenstelling tot waar ik vandaan kwam volop perspectief, kansen en mogelijkheden.

Dit toekomstperspectief inspireerde mij en maakte mij nieuwsgierig, leergierig en ambitieus. Echter met het opgroeien tussen twee culturen, vond ik het lastig om mijn rol in te nemen. Ik voelde me nergens echt thuis. De vrijheid om mezelf te mogen zijn en mijn eigen keuzes te maken ervoer ik niet. Ik had geen ouder rolmodel waaraan ik me kon optrekken en spiegelen, dus alles moest ik zelf ontdekken. Ik leerde me vooral goed aan te passen, mezelf weg te cijferen en genoegen te nemen met minder. Onbewust leerde ik wel kwaliteiten te ontwikkelen, die later goed van pas zouden komen zoals; goed omgaan met teleurstellingen, aanpassen, hindernissen overwinnen, doorzetten.

Ook later bleef ik bescheiden, onzeker en had ik moeite om me gelijkwaardig op te stellen. Hulp vragen deed ik niet, ik had geleerd dat ik het zelf moest kunnen en oplossen. Bij elke nieuwe uitdaging voelde ik me onzeker, niet capabel genoeg en waren in mijn ogen anderen altijd beter dan ik. In mijn loopbaan overheersten dan ook negatieve gedachten zoals; ik val door de mand, ik kan het niet, het lukt me niet, ik mag er niet zijn, ze vinden me niet aardig, dit is niet voor mij weggelegd, iemand anders is veel beter en zo kan ik nog verder doorgaan.

 

Verandering

Rond mijn 40’ste levensjaar kwam ik in een omslagpunt in mijn leven. Ik moest hulp zoeken en kwam in aanraking met NLP. Wat een openbaring! Ik begon anders naar de wereld te kijken, werd bewuster van mijn waarneming en beleving en kwam dichter bij mezelf te staan. Ik voelde voor het eerst de rijkdom, dankbaarheid en de vrijheid om het beste uit de twee culturen te halen. Ik leerde beter voor mezelf en mijn ambities te staan. Als persoon was ik gewoon ok! Mijn drijvende kracht was dat ik die vrije en onafhankelijke vrouw wilde worden, die door niemand en niets meer gehinderd werd om haar ambities en dromen te realiseren.

Ik kan met trots zeggen dat dit is gelukt! Mijn motto is dan ook ‘Als je iets echt wilt, dan gaat dit je hoe dan ook lukken. Het is nooit te laat’. Mijn toekomstperspectief was zo inspirerend en aantrekkelijk dat, tegenwind mij nog sterker maakte en mij rechtovereind heeft doen staan voor wat ik echt belangrijk vind in het leven. Voor mij is onafhankelijk zijn en mijn eigen keuzes maken de belangrijkste drijfveren geweest om te starten met Esenzz. Vanuit je ware ik nieuwsgierig naar wat het leven jou en mij te bieden heeft aan potentieel, levenservaring en geluk.

Ambities niet langer meer uitstellen?

Inzicht krijgen in nieuw toekomstperspectief, dat recht doet aan jouw dromen en ambities geeft inspiratie, motivatie en beweging. Het onverhinderd staan voor je ambities in je loopbaan is zoals gezegd best lastig, als je aan jezelf twijfelt. Jarenlang voldoen aan de verwachtingen van je omgeving zorgt ervoor, dat je steeds verder afdrijft van je ware authentieke ik. Je hebt al die jaren geleerd om in een rol te stappen.

Als je dit herkent, dan gun ik je met heel mijn hart dat je niet te lang blijft worstelen met je hindernissen. De lange reis die ik heb afgelegd hoef jij niet te maken. Ik kon de gewenste ontwikkeling en groei pas doormaken, nadat ik erkende hulp nodig te hebben. Ik benutte vanaf toen eindelijk mijn potentieel en hoefde mijn ambities niet langer meer uit te stellen. Dit gun ik jou en iedereen, hoe klein of groot je ambitie ook is!

Het geeft mij energie om nieuwe inzichten te bieden, jou op scherp te zetten en bovenal jou te laten stralen. Daar waar nodig provocerend, maar altijd met vertrouwen, respect en de nodige humor. Mijn stijl wordt als verfrissend, resultaat- en toekomstgericht ervaren.

Als je mij goed zou kennen dan weet je dat;
• Ik mijn werk zo leuk vind, dat het voelt als niet werken
• Ik dol ben op koffie met M&M’s
• Ik de tik heb om half 8 voor het RTL nieuws te zitten
• Ik van thrillers en misdaad films houd
• Ik fit blijf door 3x in de week een flinke boswandeling van 10km te maken.
• Ik verliefd ben op Turkije. Puur om de natuurlijke schoonheid, lekker eten, plat humoristische films en last but not least de liefde voor mijn SAZ.

NOLOC erkend Loopbaanprofessional en NLP Master Coach/IA-NLP Trainer

In mijn trajecten vind ik het belangrijk om kwaliteit en verdieping te bieden. Ik ben aangesloten bij de Noloc en bovendien een Internationaal gecertificeerde IA-NLP Trainer en NLP Master Coach en heb NLP volledig geïntegreerd in mijn loopbaancoaching en persoonlijke coaching. Mijn NLP opleidingen heb ik gevolgd bij het IEP (Instituut voor Eclectische Psychologie) te Nijmegen, de bron van NLP in Nederland en bij Tjoys van Anneke Durlinger. Als NLP Master Coach ben ik aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van NLP (NVNLP). U kunt mij als coach in de omgeving van Arnhem en provincie Gelderland ook vinden op de website van IEP