maart 1, 2018

Over Mij

Mijn naam is Songül Kinran. Als 5-jarige meisje kwam ik vanuit Oost-Turkije naar Nederland in een westerse omgeving en cultuur volop perspectief, kansen en mogelijkheden.

De nieuwe wereld inspireerde mij en maakte mij nieuwsgierig, leergierig en ambitieus. Echter met het opgroeien tussen twee culturen, vond ik het lastig om mijn rol in te nemen. Ik voelde me nergens echt thuis. De vrijheid om mezelf te mogen zijn en mijn eigen keuzes te maken ervoer ik als vrouw niet. Ik had geen rolmodel, dus alles moest ik zelf ontdekken. Ik leerde me vooral goed aan te passen, mezelf weg te cijferen en genoegen te nemen met minder. Onbewust leerde ik wel kwaliteiten te ontwikkelen, die later goed van pas zouden komen zoals; goed omgaan met teleurstellingen, aanpassen, hindernissen overwinnen, doorzetten.

Ik bleef nog te lang bescheiden en onzeker, omdat ik moeite had om me gelijkwaardig op te stellen. Hulp vragen deed ik niet, ik had geleerd dat ik het zelf moest kunnen oplossen. Bij elke nieuwe uitdaging voelde ik me onzeker, niet capabel genoeg en waren in mijn ogen anderen altijd beter dan ik. In mijn loopbaan overheersten dan ook negatieve gedachten zoals; ik val door de mand, ik kan het niet, het lukt me niet, ik mag er niet zijn, ze vinden me niet aardig, dit is niet voor mij weggelegd, iemand anders is veel beter en zo kan ik nog verder doorgaan.

 

Verandering

Rond mijn 40’ste levensjaar kwam ik in een omslagpunt in mijn leven. Wat een openbaring toen ik met NLP in aanraking kwam! Ik begon anders naar de wereld te kijken, werd bewuster van mijn waarneming en beleving en kwam dichter bij mezelf te staan. Ik voelde voor het eerst de rijkdom, dankbaarheid en de vrijheid om het beste uit de twee culturen te halen. Ik leerde beter voor mezelf en mijn ambities te staan. Als persoon was ik gewoon ok!

Mijn drijvende kracht was dat ik die vrije en onafhankelijke vrouw wilde worden, die door niemand en niets meer gehinderd werd om haar ambities en dromen te realiseren.

Ik kan met trots zeggen dat dit is gelukt! Mijn motto is dan ook ‘Als je echt iets wilt, dan gaat dit je hoe dan ook lukken. Het is nooit te laat’. Mijn toekomstperspectief was zo inspirerend en aantrekkelijk dat, tegenwind mij nog sterker maakte en mij rechtovereind heeft doen staan voor wat ik echt belangrijk vind in het leven. Voor mij is onafhankelijk zijn en mijn eigen keuzes maken de belangrijkste drijfveren geweest om te starten met Esenzz. Vanuit je ware ik nieuwsgierig zijn naar wat het leven jou en mij te bieden heeft aan potentieel, levenservaring en geluk.

Klanten kiezen voor mij omdat;

Ik  een Arbeidsmarktgerichte Loopbaancoach (NOLOC erkend) ben. Ik hou niet van graven in het verleden. De snel veranderende arbeidsmarkt vergt van jou dat je toekomstgericht bent. Nieuw en realistisch loopbaanperspectief, dat recht doet aan jouw dromen en ambities geeft inspiratie, motivatie en beweging. 

Ik een NLP Master achtergrond heb, waardoor ik net iets dieper ga en de trajecten effectiever en duurzamer zijn. Ik help jou echt over je drempels heen om je volgende stap of je ideale baan waar te maken. Bovendien levert het traject een betere aansluiting van jouw profiel op de arbeidsmarkt op en je leert hoe je dit in stand houdt. Verder vindt er een duurzame gedragsverandering plaats zodat jij voortaan proactief en zelfredzaam bent in je loopbaan en op de arbeidsmarkt.

Ik ervaringsdeskundige ben en het zelf ook spannend vond om te veranderen. Ik vertrouw volledig erop dat dit voor iedereen is weggelegd, ook voor jou. 

Ik als mens open, te vertrouwen, positief en toekomstgericht ben. Mijn stijl wordt als verfrissend, resultaat- en toekomstgericht ervaren.

 

Als je mij echt goed zou kennen dan weet je dat;
Ik altijd honger heb naar nieuwe kennis
  Ik werk zo leuk vind, dat het voelt als niet werken
 Ik dol ben op koffie met M&M’s
 Ik de tik heb om 'avonds half 8 voor het RTL nieuws te zitten
√  Ik van thrillers, horror- ( ik zit midden in de serie Walking Dead ) en misdaadfilms houd
  Ik 3x in de week een boswandeling maak van 10km.
  Ik droom van een vakantiehuis in Turkije.

Als je een click voelt, blijf dan niet te lang worstelen met je hindernissen. Hoe klein of groot je gewenste verandering of ambitie ook is!

 

NOLOC erkend Loopbaanprofessional en NLP Master Coach/IA-NLP Trainer

Ik ben aangesloten bij de NOLOC en bovendien als Internationaal gecertificeerde IA-NLP Trainer en NLP Master Coach erkend door de Nederlandse Vereniging van NLP (NVNLP). U kunt mij als coach inschakelen in de omgeving van Arnhem en provincie Gelderland.