FIT FOR THE FUTURE Outplacement traject

Gratis kennismaken
 • Onafhankelijke Register loopbaanprofessional (NOLOC)
 • Ruim 20 jaar ervaring
 • Gericht op vrouwen in loondienst

Met vertrouwen op zoek naar een nieuwe baan

Moet je op zoek naar een nieuwe baan omdat er een einde komt aan je dienstverband? Neem je in goed overleg afscheid of zijn er minder prettige omstandigheden, zoals ontslag of een reorganisatie. Hoe de situatie ook is, wellicht kom je in aanmerking voor een outplacement traject. Ik begeleid je graag bij dit proces omdat afscheid nemen van je vertrouwde werkomgeving ook pijn en onzekerheid kan geven. Samen brengen we jouw toekomstwensen in kaart en helpen jou om met vertrouwen koers te zetten op een nieuwe werkplek. Ik begeleid je bij het ondernemen van netwerk- en sollicitatie-activiteiten om kansen en mogelijkheden te onderzoeken en de juiste keuzes te maken.

outplacement
loopbaantraject

Wat is een outplacement traject precies?

Een outplacement traject is een periode van begeleiding naar een nieuwe externe baan, betaald door je werkgever. Zo’n traject wordt ook wel een mobiliteitstraject of een van-werk-naar-werk traject genoemd en vaak aangeboden als ontslag nadert. De meest voorkomende redenen hiervoor kunnen zijn:

 • Een reorganisatie met bedrijfseconomische redenen
 • Afscheid nemen na een arbeidsconflict
 • Functioneringsprobleem

Tijdens een outplacement traject doorloop je alle fasen die nodig zijn om elders weer een nieuwe baan te vinden. Van het verwerken van het ontslag tot het daadwerkelijk vinden van een nieuwe werkplek bij een andere werkgever. Esenzz helpt jou op basis van een gedegen onderzoek de juiste keuze te maken voor een nieuwe baan.

Ik help je om jouw passie te hervinden

Bij een outplacement traject word je begeleid door een erkende Register Loopbaanprofessional met een grote staat van dienst. Het is mijn missie om vrouwen in al hun diversiteit te helpen om voor hun arbeidsmarktwaarde te staan. Ik wil dat zij hun wensen, dromen en ambities op carrièregebied waar kunnen maken, ook bij een reorganisatie of outplacement. Samen vergroten we jouw zelfkennis en inzicht over jouw kernwaarden, drijfveren en intrinsieke motivatie. Ontdek waar je echt blij van wordt en waar je je toekomst in ziet. Vraag nu een outplacement traject aan bij Esenzz en verzeker jezelf van werk in de toekomst.

Na een outplacement traject lukt het je:

 • Met een goed gevoel afscheid te nemen van je vorige baan.
 • Je loopbaan opnieuw in eigen handen te nemen en al je toekomstwensen te vervullen.
 • Je te focussen op jouw droombaan die ook haalbaar en realistisch is.
 • Glashelder en overtuigend te presenteren waar jouw toegevoegde waarde ligt, zonder in algemeenheden te vervallen.
 • Met een onweerstaanbaar CV en Linkedinprofiel door de selectie te komen.
 • Met uitstekende netwerk- en sollicitatievaardigheden aan tafel te komen bij de beste potentiële werkgevers.
 • Arbeidsmarktkansen en mogelijkheden te onderzoeken en goede duurzame keuzes te maken.

Bekijk hier het verhaal van Ingeborg Roos

Wat krijg je als jij je aanmeldt voor een outplacementtraject

Je krijgt het volledige outplacement traject voor onbeperkte duur tot je beschikking via de Esenzz Academy. Het traject fungeert als menukaart; qua inhoud, begeleiding, vorm en duur wordt het outplacement traject helemaal op maat gesneden op jouw persoonlijke situatie en behoefte.

Tijdens de persoonlijke gesprekken worden de gemaakte opdrachten besproken en krijg je waardevolle adviezen, inzichten en tips. De gesprekken dienen bovendien als mindset-doorbraak sessies en zorgen voor duurzame transformatie. Hierdoor zet je gegarandeerd effectieve stappen tijdens de sollicitatiebegeleiding en vindt je opnieuw die gave baan. De locatie van de gesprekken is Esenzz Coaching & Training in De Steeg ( nabij Arnhem in Gelderland ). Op verzoek of ter afwisseling kunnen we de gesprekken ook online voeren.

FIT FOR THE FUTURE Outplacement traject

Persoonlijke begeleiding (1 op 1)

 

 • Keuze uit online of face-to-face
 • Intakegesprek
 • 1, 5, 8 gesprekken
 • Eindgesprek
 • Onbeperkt E-coaching (email + whatsapp)
esenzz

Outplacement traject

Programmaduur 12-28 weken

 • Compleet outplacement traject
 • Totaal 40 uur opdrachten)
 • Reviews op gemaakte opdrachten, CV, pitch, LinkedIn en sollicitatiebrieven
 • Arbeidsmarktscan of een andere LDC test
 • Gratis CV-formats, checklists en voorbeeld sollicitatiebrieven
 • Arbeidsmarktprofiel

Dit zeggen anderen over het Outplacement traject

“Als gevolg van reorganisatie werd ik boventallig en werd Songül aan mij toegewezen als coach om mij te begeleiden van werk naar werk. Tijdens het kennismakingsgesprek met haar werd mij al snel duidelijk dat Songül een kundige en ervaren coach is, die niet schroomt je een spiegel voor te houden. Zij is helder in haar communicatie en schudde mij wakker door duidelijk te maken, dat ik door bij haar aan tafel te zitten, eigenlijk al op achterstand stond. En dat zette mij op de juiste manier ‘op scherp’. Door het huiswerk dat ik mee kreeg (testen maken, sollicitatiebrief, CV en LinkedIn profiel updaten) en de vervolggesprekken die wij hadden, hielp zij mij met een plan van aanpak, wat mij de juiste handvatten gaf om mij weer op de arbeidsmarkt te begeven. Songül heeft mij met haar professionele aanpak geholpen aan praktische en persoonsgebonden handvatten. Songül heeft er voor gezorgd dat ik in beweging kwam!”
H. Müller, Directiesecretaresse

“Een nieuwe baan vinden, hoe moet dat eigenlijk? Voor mij was het weer een aantal jaren geleden dat ik voor het laatst een sollicitatiebrief verstuurde. Enige hulp en feedback op het zoeken van de juistevacature was zeker gewenst. Gelukkig kreeg ik tijdens mijn outplacementtraject begeleiding vanSongül, jobcoach bij Implicit. Ze is een prettige coach die een fijne omgeving schept om je eigen potentieel te ontdekken. Waar ik eerst nog een vaag idee had over wat ik zou kunnen doen begeleidde zij me stapsgewijs bij het maken van keuzes. Hoe verken ik mijn arbeidsmarkt? Wat zijn mijn kernkwaliteiten? Hoe kun je je cv duidelijk en aansprekend maken? Hoe maak je een goede LinkedIn-pagina? Op al deze vragen kreeg ik met haar hulp een passend antwoord. Ook bij het voorbereiden van gesprekken en schrijven van brieven had ik veel aan haar suggesties. Inmiddels ben ik begonnen aan een nieuwe baan. Omdat ik veel over mezelf te weten ben gekomen, weet ik dat de nieuwe job goed bij me past.
M. Straat, Hypotheekacceptant

Door een reorganisatie mijn functie bij Achmea te vervallen. Na een dienstverband van 40 jaar werd ik boventallig. Dat gaf een vreemd maar ook bevrijdend gevoel. In mijn laatste functie was ik niet gelukkig. Door de boventalligheid kreeg ik de mogelijkheid om uit te zoeken wat ik écht wilde. Songül heeft mij daarbij geholpen. Door de juiste vragen te stellen heeft zij mij aan het denken gezet, nieuwe inzichten gegeven en heb ik beslissingen durven nemen. Songül heeft mij laten inzien dat hoe spannend de situatie ook is, het altijd belangrijk is om voor je eigen geluk te gaan. Alleen dán kun je er ook voor anderen zijn. Ik heb Songül leren kennen als een hele fijne persoonlijkheid met wie je gemakkelijk kunt praten. Mijn zoektocht naar nieuw werkgeluk is op dit moment nog niet ten einde maar ik heb er alle vertrouwen in dat dat gaat lukken. Ik wens Songül ook veel succes en werkgeluk.
S. Hofstee, HR specialist

Gebruik je transitievergoeding voor je outplacement traject

Bij ontslag heb je mogelijk recht op een transitievergoeding. De belastingdienst ziet deze vergoeding als inkomen waarover je belasting moet betalen. Gebruik je de vergoeding voor outplacement en/of (om)scholing naar ander werk dan hoef je hierover geen belasting te betalen. Outplacement helpt je om effectiever een nieuwe passende baan te vinden. De kans is groot dat je de investering terugverdient en tegelijkertijd profiteert van fiscaal voordeel. Je moet schriftelijk akkoord gaan met de inzet van een Outplacementtraject om de kosten te kunnen verrekenen met de vergoeding. Ga met je werkgever hierover in gesprek en ontdek de mogelijkheden.

Kom in contact voor een outplacementtraject

Krijg je een outplacement aangeboden? Of wil je zelf op zoek naar een nieuwe baan? Met een outplacement traject bied ik je de handvatten om je wensen, dromen en ambities op carrièregebied te onderzoeken. Inmiddels heb ik honderden vrouwen geholpen om in alle vrijheid hun passie te leven en opnieuw met veel plezier naar hun werk te gaan. Vraag gerust een gratis kennismakingsgesprek aan en bekijk wat mogelijk is voor jou.

outplacement

Hèt recept voor je droombaan

whitepaperCreëer je droombaan met dè 6 ‘multiple levels of thinking’, bereik méér GLOW & FLOW in je loopbaan. Uiteraard behandel ik jouw gegevens vertrouwelijk. Ik verwijs je hiervoor naar de privacy verklaring van Esenzz.  Download nu het E-boek.