NLP en loopbaanverandering

  • Onafhankelijke Register loopbaanprofessional (NOLOC)
  • Ruim 20 jaar ervaring
  • Gericht op vrouwen in loondienst

Waarom NLP een belangrijke rol speelt in loopbaanverandering ?

Omdat persoonlijke groei een voorwaarde is voor ontwikkeling en groei in je loopbaan

loopbaancoaching, loopbaantraject, outplacement, herorientatie, ontslag, mindset, vrouwen, gelderland

Herken je dat je innerlijke criticus je vaak weerhoudt om stappen te zetten in je loopbaan?

Je saboteert zelf je dromen en ambities door je eigen angsten en onzekerheid. Hier liggen thema’s onder die als een soort rode draad door je loopbaan heen lopen. Steeds dezelfde gedachten en gevoelens, diepgewortelde patronen die zich in je systeem genesteld hebben.

Met NLP kun je deze patronen voorgoed doorbreken en blijvende veranderingen doorvoeren in je loopbaan. Het stelt je in staat om bewuster te worden van je gedachten, emoties en gedrag en biedt technieken om ze positief te beïnvloeden.

Zodat je in vrijheid je dromen en ambities waarmaakt en kunt gaan en staan waar je wilt in je loopbaan.

Wat is NLP? NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren

NLP is een benadering die zich richt op de relatie tussen denken (neuro), taal (linguïstisch) en gedrag (programmeren). Het houdt zich bezig met ‘hoe’ mensen informatie verzamelen met hun zintuigen, deze informatie verwerken met hun brein en omzetten tot gedrag (programma’s).

Ruim 90% van dit proces gaat onbewust. Bewustwording van dit proces geeft keuzevrijheid, verbinding en autonomie.

NLP biedt technieken en modellen om deze patronen te begrijpen en te veranderen, met als doel persoonlijke groei en verbetering van communicatie en gedrag.

De veronderstelling is dat ieder persoon beschikt over de innerlijke vermogens die nodig zijn voor positieve verandering.

Met NLP worden realistische (loopbaan)doelen zichtbaar en worden jouw vermogens aangeroepen waarmee je deze doelen kunt bereiken.

Loopbaanverandering begint bij de wens om te veranderen.

Foto Songul Kinran van Esenzz over een Fit for the Future loopbaan

Wat kun je zoal met NLP in termen van loopbaanverandering?

  1. Identificeren van belemmerende overtuigingen: NLP helpt je om negatieve overtuigingen over jezelf en je loopbaan te herkennen en ze te vervangen door positieve, ondersteunende overtuigingen. Dit vergroot je zelfvertrouwen en opent de deur naar nieuwe mogelijkheden en kansen.
  2. Verbeteren van communicatievaardigheden: NLP biedt technieken om je communicatievaardigheden te verbeteren, zoals effectieve vragen stellen, goed luisteren en non-verbale signalen begrijpen. Dit helpt je bij sollicitatiegesprekken, netwerken en het opbouwen van relaties in je nieuwe loopbaanrichting.
  3. Stellen van doelen en motivatie: Met NLP leer je doelen stellen op een motiverende manier. Je ontwikkelt een positieve mindset en blijft gemotiveerd tijdens je loopbaanverandering. NLP helpt ook bij het visualiseren van je gewenste baan en toekomst (droombaan) en het versterken van je drive om actie te ondernemen.
  4. Overwinnen van weerstand en angsten: Bij een loopbaanverandering kunnen weerstand en angst een rol spelen. NLP-technieken, zoals ankeren en herkaderen, helpen je deze obstakels te overwinnen. Je leert negatieve emoties om te zetten in positieve hulpbronnen en belemmerende gedachten te transformeren naar ondersteunende overtuigingen.
  5. Vergroten van flexibiliteit en aanpassingsvermogen: NLP bevordert flexibiliteit in denken en gedrag, wat essentieel is bij veranderingen in je loopbaan. Het helpt je om beter om te gaan met onzekerheid en je gemakkelijker aan te passen aan nieuwe situaties. Dit vermogen is van onschatbare waarde tijdens je loopbaanveranderingstraject.

Kortom NLP stelt je in staat om met vertrouwen en succes veranderingen in je loopbaan door te voeren.

Sterke opkomst van NLP

Door de sterke opkomst van NLP in de laatste jaren is er ontzettend veel aanbod en daarmee ook verschil in kwaliteit.

Ik ben erkend IA-NLP Trainer en ben als NLP Mastercoach aangesloten bij NVNLP

Ik heb mijn NLP opleidingen met veel plezier en tevredenheid gevolgd bij Jaap Hollander en Anneke Meijer; oorspronkelijke eigenaren van het gerenommeerd opleidingsinstituut IEP (oorsprong NLP in Nederland) èn bij Anneke Durlinger.

Wil je meer weten over mijn persoonlijke en professionele achtergrond?
Bekijk dan mijn LinkedIn profiel en nodig me uit. Ik link graag met je!