Waarom is specialisatie in loopbaanbegeleiding voor carrièrevrouwen belangrijk?

Vrouwen in carrières: waarom gespecialiseerde loopbaanbegeleiding het verschil maakt? In de moderne arbeidswereld hebben vrouwen indrukwekkende stappen gezet om hun carrières te ontwikkelen en te bloeien. Carrièrevrouwen streven vaker naar topposities, leiderschap en succes op verschillende professionele terreinen.

Echter, ondanks hun sterke ambities en potentieel, worden ze vaak geconfronteerd met specifieke uitdagingen en obstakels die uniek zijn voor hun carrièretraject. Hier komt de kracht van specialisatie in loopbaanbegeleiding voor carrièrevrouwen naar voren.

Laten we eens grondig verkennen waarom specialisatie in loopbaanbegeleiding voor carrièrevrouwen zo essentieel is. We zullen de specifieke uitdagingen en kansen bespreken waarmee vrouwen in hun loopbaan worden geconfronteerd en hoe gespecialiseerde begeleiding hen kan helpen hun professionele doelen te bereiken.

Esenzz- foto Songul Kinran kijkt uit het raam bij Esenzz Loopbaancoaching

De opkomst van carrièrevrouwen

De afgelopen decennia hebben we een aanzienlijke toename gezien van vrouwen die uitblinken in hun professionele carrières. Vrouwen over de hele wereld zijn betrokken bij diverse sectoren, waaronder technologie, financiën, gezondheidszorg, wetenschap, ondernemerschap en meer. Ze beklimmen de ladder naar leidinggevende en uitvoerende functies, en sommigen hebben zelfs de top bereikt als CEO’s en bedrijfseigenaren.

Deze prestaties zijn het resultaat van vastberadenheid, vasthoudendheid en het vermogen om uitdagingen te overwinnen. Maar er blijven specifieke obstakels bestaan die carrièrevrouwen moeten aanpakken om hun volledige potentieel te bereiken. Specialisatie in loopbaanbegeleiding kan een cruciale rol spelen bij het ondersteunen van deze vrouwen op hun reis naar succes.

Foto van een pad naar jouw droombaan bij Esenzz Loopbaancoaching

Uitdagingen voor carrièrevrouwen

Voordat we dieper ingaan op de voordelen van gespecialiseerde loopbaanbegeleiding voor vrouwen, is het belangrijk om de unieke uitdagingen te begrijpen waarmee ze worden geconfronteerd. Hier zijn enkele van de meest voorkomende obstakels:

1. Genderongelijkheid
Hoewel er vooruitgang is geboekt, blijft genderongelijkheid een realiteit op veel werkplekken. Vrouwen hebben nog steeds te maken met loonkloven, beperkte toegang tot leidinggevende functies en andere vormen van discriminatie.

2. Werk-privébalans
Het vinden van een gezonde balans tussen werk en privéleven is een voortdurende uitdaging voor carrièrevrouwen, vooral voor degenen met kinderen. De druk om te presteren op het werk en de verantwoordelijkheden thuis kunnen tot stress leiden.

3. Leiderschapscrisis
Er is een tekort aan vrouwelijk leiderschap in veel organisaties. Dit gebrek aan rolmodellen kan het moeilijk maken voor vrouwen om hun eigen leiderschapsvaardigheden te ontwikkelen en te gedijen in hogere managementfuncties.

4. Beperkte netwerkmogelijkheden
Netwerken is een essentieel onderdeel van loopbaansucces. Vrouwen hebben echter soms beperkte toegang tot informele netwerken en mentorprogramma’s die hen kunnen helpen hun carrière te bevorderen.

5. Stereotypen en Vooroordelen
Stereotypen en vooroordelen over gender kunnen de loopbaankansen van vrouwen beïnvloeden. Ze worden soms gezien als minder geschikt voor bepaalde functies, zelfs als ze over de vereiste vaardigheden en ervaring beschikken.

De kracht van gespecialiseerde loopbaanbegeleiding

Nu we de uitdagingen hebben besproken waarmee carrièrevrouwen te maken hebben, is het tijd om de voordelen en impact van gespecialiseerde loopbaanbegeleiding te onderzoeken. Hier zijn enkele redenen waarom het cruciaal is:

1. Inzicht in unieke uitdagingen
Gespecialiseerde loopbaanbegeleiders begrijpen de specifieke uitdagingen waarmee carrièrevrouwen worden geconfronteerd. Ze kunnen deze uitdagingen in kaart brengen, bespreken en strategieën ontwikkelen om ze aan te pakken.

2. Loopbaanplanning op maat
Elke carrièrevrouw heeft haar eigen doelen en ambities. Gespecialiseerde begeleiding stelt vrouwen in staat om een loopbaanplan op maat te ontwikkelen dat past bij hun individuele behoeften en aspiraties.

3. Empowerment en zelfvertrouwen
Een van de belangrijkste rollen van gespecialiseerde loopbaanbegeleiding is het versterken van het zelfvertrouwen van vrouwen. Het helpt hen om hun eigen vaardigheden, prestaties en leiderschapskwaliteiten te erkennen en te omarmen.

4. Netwerkmogelijkheden
Specialistische begeleiders kunnen carrièrevrouwen verbinden met relevante netwerken en mentorschappen. Dit vergroot hun toegang tot waardevolle kansen en ondersteuning bij hun professionele gro

Stuntel niet langer, maak je droombaan waar met Esenzz

Ik ben Songül Kinran, een Register Loopbaanprofessional RL (aangesloten bij NOLOC) èn tegelijkertijd NLP Mastercoach. Met ruim 20 jaar ervaring richt ik me specifiek op de begeleiding van hoogopgeleide vrouwen in het vinden van hun droombaan.  

Uit praktijkervaring en eigen ervaring weet ik dat je mindset, je dromen en ambities behoorlijk in de weg kan staan. Nadat ik zelf dankzij een diepe transformatie doormaakte, was ik eindelijk vrij en ging ik door mijn persoonlijk ‘plafond’.

Sindsdien heb ik honderden hoogopgeleide vrouwen geholpen, die te kampen hadden met nagenoeg dezelfde worstelingen. Mijn missie is deze vrouwen de frustratie te besparen, die ik zelf destijds gevoeld heb als gevolg van onnodige verspilling van tijd, talent en energie.

Deze multi-getalenteerde vrouwen stonden ooit waar jij nu staat en werken nu met méér plezier en zingeving en zijn trots op hun werk.

Wil jij ook je droombaan vinden? Ik gun het je zo, zet die eerste stap.

Deze vrouwen gingen je al voor

Christel Halewijn

16 augustus 2022

Songül heeft mij geholpen om inzicht te krijgen in wat ik wil en hoe ik dat kan bereiken. Ze heeft de spreekwoordelijke ‘beren op de weg’ verwijderd en mij geleerd hoe ik deze zelf ook kan verwijderen. De gesprekken waren positief, leerzaam en ook nog eens gezellig! Ik ga met een goed gevoel de toekomst tegemoet.

Christel Halewijn

G. Verstraete

4 augustus 2022

Met veel plezier een loopbaantraject gevolgd bij Songül, helaas waren de 4 uur die wij samen hadden wat kort. Songül geeft nuttige tips en tools, geeft goede feedback, spiegelt, stimuleert en denkt mee. Haar mooie praktijk ligt schitterend gelegen, is mooi ruim. Ik heb onze gesprekken zeer gewaardeerd, dank hiervoor.

Verstraete

Judith Buter

4 augustus 2022

Songul is een heel bevlogen, betrokken en plezierige loopbaancoach. Ze heeft veel kennis en ervaring en kan goed reflecteren. Naast dat ze me verder heeft geholpen met mijn loopbaan, ben ik ook persoonlijk gegroeid door de gesprekken met haar.

Judith Buter

T. Achterkamp

23 mei 2022

Songul helpt je orde in de chaos te brengen. Vanuit haar achtergrond en met haar jarenlange ervaring als leidinggevende en loopbaancoach in het bedrijfsleven begeleidt zij je bij al je loopbaanvragen. Songul is een warme en prettige persoonlijkheid, die je van harte verwelkomt in haar praktijk in De Steeg, met een werkelijk adembenemend uitzicht op de IJssel! Songul is staat maatwerk te leveren en jou te helpen om mogelijke belemmerende overtuigingen om te zetten in helpende gedachten en effectief gedrag. Ik heb mijn loopbaancoachtraject bij Songul als bijzonder plezierig en verrijkend ervaren.

Anoniem

Y. van Kouwen, Projectleider Schuldhulpverlening

23 mei 2022

Ik kijk met veel plezier terug op het traject. Je wordt positief gedwongen naar jezelf te kijken, je organisatie en je omgeving hierbij te betrekken om tot een volledig beeld te komen. Ik zou dit traject absoluut andere vrouwen aanbevelen. Het geeft je de ruimte, tijd en het vermogen om stil te staan bij jezelf. Echt los te zijn van het ouderschap en een vrouw te zijn die ook haar carrière op de prioriteitenlijst heeft staan. Hierin is Songul een heel prettige sparringpartner, laat je denkwijze en gedachten vanuit een andere invalshoek zien. Houdt je de spiegel voor waardoor je zelf tot heel andere conclusies kunt komen dan op voorhand verwacht!

Anoniem

Aynur Günes

16 augustus 2022

Ik heb Songül ervaren als geduldig en behulpzaam. Ze heeft alle tijd genomen die ik nodig had. Bij Songül ben je gegarandeerd van een professionele loopbaanbegeleiding.

Aynur Günes

Lita Biesheuvel

16 augustus 2022

De afgelopen maanden heeft Songul mij begeleid tijdens een loopbaanadviestraject. Songul heeft veel (mensen-)kennis, ervaring en is enthousiast. Daardoor en door de juiste vragen te stellen, kom je snel tot de kern en kun je van daaruit verder bouwen. Dankzij de goede coaching van Songul is voor mij duidelijk welke richting ik op wil en kan.

Lita Biesheuvel

Christa Slootman

16 augustus 2022

De gesprekken met Songul zijn fijn en inspirerend. Met haar methode zet ze je aan het denken over je wensen en drijfveren. Praktische opdrachten zorgen er bovendien voor dat je klaar bent voor een eventuele volgende stap.

Christa Slootman

Carolina

16 augustus 2022

Songul heeft mij veel inzicht gegeven in wat ik wil en kan. Ze zet je stevig aan het denken. Hierdoor heb ik met veel zelfvertrouwen en inzicht in de toekomst mijn loopbaan traject bij haar afgerond.

Ik vind haar een plezierige, ervaren en heel betrokken coach!!

Carolina

Ruth Hogenkamp

4 augustus 2022

Songül is een hele vlotte, professionele, bevlogen coach die mij heeft begeleid bij een belangrijke stap in mijn loopbaan. De begeleiding heb ik ervaren als ontzettend prettig, professioneel en zorgvuldig.

Ruth Hogenkamp

Efsun Ertugrul

23 mei 2022

Ontzettend fijn geholpen in mijn zoektocht naar de volgende stap. De combinatie theorie en vervolgens de gesprekken werken goed. Je wordt echt uitgedaagd om van een afstand naar je loopbaan te kijken en vervolgens de regie hierin te nemen.

Anoniem

V. Goossens

23 mei 2022

“Songul helpt je met goede en uitgebreide oefeningen inzicht te krijgen wat je missie is, welke rollen of functies daarbij passen tot aan passende werkzaamheden en werkomgeving. Ze laat je zelf dingen ontdekken en stelt goede vragen die je echt op weg helpen. Echt een coach die heeft geleerd dat het om het leerproces van de coachee gaat en dat deze zelf inzicht krijgt om een volgende stap te zetten in zijn of haar loopbaan. Daarnaast is het een energiek en leuk persoon om in gesprek mee te zijn. Het loopbaantraject van haar heeft mij heel veel gebracht.”

Anoniem

Helena (Yvette) van den Bosch

23 juli 2021

Ik heb de coaching/training als erg prettig ervaren, dankzij de opdrachten en gesprekken is beter naar voor gekomen wat mijn doel is en heb ik meer vertrouwen gekregen dit doel te behalen. Songul heeft me goed weten te motiveren! Het is een vriendelijke enthousiaste coach!

Helena (Yvette) van den Bosch

1871

Droombanen gerealiseerd