Wat je kunt verwachten tijdens een sessie loopbaanbegeleiding

Je carrière is een cruciaal onderdeel van je leven, en het kan een aanzienlijke invloed hebben op je welzijn, tevredenheid en succes. Soms kunnen zich echter uitdagingen voordoen in je loopbaan, variërend van onzekerheid over je carrièrepad tot het omgaan met werkgerelateerde stress of het streven naar professionele groei.

Loopbaanbegeleiding is een proces dat individuen kan helpen bij het aanpakken van deze uitdagingen en het bereiken van hun carrièredoelen. Maar wat kun je precies verwachten tijdens een sessie loopbaanbegeleiding?

Esenzz- foto Songul Kinran kijkt uit het raam bij Esenzz Loopbaancoaching

Doel van Loopbaanbegeleiding

Voordat we de details van een loopbaanbegeleidingssessie bespreken, is het belangrijk om te begrijpen wat het uiteindelijke doel ervan is. Loopbaanbegeleiding is gericht op het ondersteunen van individuen bij het:

 1. Zelfbewustzijn vergroten: Door zelfevaluatie en reflectie kun je je sterke punten, vaardigheden, interesses en waarden beter begrijpen.
 2. Carrièredoelen stellen: Het helpt bij het identificeren van realistische en haalbare carrièredoelen op basis van je zelfbewustzijn.
 3. Loopbaanplanning: Het omvat het ontwikkelen van een plan om je carrièredoelen te bereiken, met inbegrip van de stappen die je moet nemen.
 4. Vaardigheden ontwikkelen: Loopbaanbegeleiding kan je helpen bij het identificeren van vaardigheden die je nodig hebt om je doelen te bereiken en bij het ontwikkelen van die vaardigheden.
 5. Sollicitatievoorbereiding: Het omvat hulp bij het schrijven van cv’s, het voorbereiden op sollicitatiegesprekken en het verbeteren van je professionele presentatie.
 6. Carrièretransities beheren: Het kan nuttig zijn bij het navigeren door carrièretransities, zoals het veranderen van baan, van loopbaan veranderen of met pensioen gaan.

Nu we het doel van loopbaanbegeleiding hebben vastgesteld, laten we eens kijken naar wat er daadwerkelijk gebeurt tijdens een sessie.

Foto van een pad naar jouw droombaan bij Esenzz Loopbaancoaching

Wat je kunt verwachten tijdens een sessie Loopbaanbegeleiding

Loopbaanbegeleidingssessies variëren afhankelijk van de adviseur en de specifieke behoeften van de cliënt. Hier zijn echter enkele gemeenschappelijke elementen die je kunt verwachten tijdens een sessie loopbaanbegeleiding:

1. Intakegesprek

De eerste sessie begint meestal met een intakegesprek. Tijdens dit gesprek zal de loopbaanadviseur je vragen stellen om een beter begrip te krijgen van je achtergrond, carrièredoelen, huidige uitdagingen en verwachtingen van het loopbaanbegeleidingsproces. Dit is een kans voor jou om je situatie te bespreken en eventuele specifieke doelen aan te geven.

2. Zelfevaluatie

Een essentieel onderdeel van loopbaanbegeleiding is zelfevaluatie. Dit kan het invullen van vragenlijsten, tests of oefeningen omvatten die zijn ontworpen om je te helpen je sterke punten, interesses, waarden en doelen te identificeren. Deze zelfevaluatie zal dienen als basis voor verdere discussies en besluitvorming.

3. Doelen stellen

Een belangrijk onderdeel van loopbaanbegeleiding is het stellen van duidelijke en haalbare carrièredoelen. Tijdens de sessie zal je samen met de adviseur je doelen bespreken en bepalen welke stappen nodig zijn om ze te bereiken. Dit kunnen korte- en langetermijndoelen zijn, zoals het vinden van een nieuwe baan, het ontwikkelen van leiderschapsvaardigheden, of het veranderen van loopbaanrichting.

4. Loopbaanplanning

Een loopbaanadviseur zal je helpen bij het ontwikkelen van een concreet actieplan om je carrièredoelen te bereiken. Dit kan het identificeren van specifieke stappen omvatten, zoals het volgen van opleidingen, het opbouwen van een professioneel netwerk, het verbeteren van je cv, of het uitvoeren van informatieve interviews.

5. Vaardighedenontwikkeling

Afhankelijk van je doelen, zal de adviseur met je samenwerken om de nodige vaardigheden te ontwikkelen of te verbeteren. Dit kan variëren van het verbeteren van communicatievaardigheden tot het leren van nieuwe technische vaardigheden die relevant zijn voor je gewenste carrière.

6. Sollicitatievoorbereiding

Als je op zoek bent naar een nieuwe baan, zal een belangrijk deel van de sessie zich richten op sollicitatievoorbereiding. Dit omvat het schrijven of verbeteren van je cv, het voorbereiden van sollicitatiebrieven, het oefenen van sollicitatiegesprekken en het ontwikkelen van een strategie voor jobsearch.

7. Carrièreonderzoek

Loopbaanbegeleiding omvat vaak carrièreonderzoek om meer inzicht te krijgen in verschillende beroepen, industrieën en werkgevers. Dit kan helpen bij het nemen van weloverwogen beslissingen over je carrièrepad en het identificeren van mogelijke kansen.

8. Follow-up en evaluatie

Het loopbaanbegeleidingsproces omvat meestal meerdere sessies over een bepaalde periode. Tijdens deze sessies zal je voortgang worden geëvalueerd en zullen eventuele aanpassingen aan je plan worden besproken. Het is belangrijk om regelmatig contact te houden met je loopbaanadviseur om ervoor te zorgen dat je op de goede weg bent naar het bereiken van je doelen.

Voordelen van Loopbaanbegeleiding

Loopbaanbegeleiding biedt tal van voordelen voor individuen die hun loopbaan willen verbeteren of transformeren. Enkele van de belangrijkste voordelen zijn:

 1. Zelfbewustzijn: Loopbaanbegeleiding helpt je een dieper begrip van jezelf te krijgen, inclusief je sterke punten, zwakke punten en interesses.
 2. Carrièredoelen: Het helpt bij het stellen van duidelijke en haalbare carrièredoelen, waardoor je gefocust en gemotiveerd blijft.
 3. Loopbaanplanning: Het biedt een gestructureerd plan om je doelen te bereiken, inclusief stappen om daar te komen.
 4. Vaardighedenontwikkeling: Het helpt je om relevante vaardigheden te ontwikkelen of te versterken om succesvol te zijn in je carrière.
 5. Zelfvertrouwen: Het vergroot je zelfvertrouwen door je te voorzien van de kennis en tools om effectieve carrièrebeslissingen te nemen.
 6. Sollicitatiesucces: Het verbetert je sollicitatievaardigheden en vergroot je kansen op het verkrijgen van de gewenste baan.
 7. Netwerkmogelijkheden: Loopbaanadviseurs kunnen je in contact brengen met waardevolle professionele netwerken en contacten.
 8. Carrièreadvies: Ze bieden deskundig advies en begeleiding bij complexe carrièrevraagstukken.

Loopbaanbegeleiding is een waardevol proces

Het helpt individuen bij het begrijpen, plannen en bereiken van hun carrièredoelen. Tijdens een sessie loopbaanbegeleiding kun je verwachten dat je o.a. werkt aan zelfevaluatie, doelen stellen en loopbaanplanning. De voordelen van loopbaanbegeleiding zijn talrijk, waaronder een beter zelfbewustzijn, verbeterde carrièredoelen, groter zelfvertrouwen en meer succes in je loopbaan.

Als je momenteel worstelt met loopbaanvragen of op zoek bent naar professionele groei, kan loopbaanbegeleiding een waardevolle investering in je toekomst zijn. Het kan je helpen bij het nemen van weloverwogen beslissingen en het bereiken van een bevredigende en succesvolle loopbaan.

Overweeg om contact op te nemen met een gekwalificeerde loopbaanadviseur om je loopbaantraject te starten en te verbeteren.

Foto van vrijlaten van een vlinder, het gaat over bevrijden van je belemmerende mindset bij Esenzz Loopbaancoaching

Stuntel niet langer, maak je droombaan waar met Esenzz

Ik ben Songül Kinran, een Register Loopbaanprofessional RL (aangesloten bij NOLOC) èn tegelijkertijd NLP Mastercoach. Met ruim 20 jaar ervaring richt ik me specifiek op de begeleiding van hoogopgeleide vrouwen in het vinden van hun droombaan.  

Uit praktijkervaring en eigen ervaring weet ik dat je mindset, je dromen en ambities behoorlijk in de weg kan staan. Nadat ik zelf dankzij een diepe transformatie doormaakte, was ik eindelijk vrij en ging ik door mijn persoonlijk ‘plafond’.

Sindsdien heb ik honderden hoogopgeleide vrouwen geholpen, die te kampen hadden met nagenoeg dezelfde worstelingen. Mijn missie is deze vrouwen de frustratie te besparen, die ik zelf destijds gevoeld heb als gevolg van onnodige verspilling van tijd, talent en energie.

Deze multi-getalenteerde vrouwen stonden ooit waar jij nu staat en werken nu met méér plezier en zingeving en zijn trots op hun werk.

Wil jij ook je droombaan vinden? Ik gun het je zo, zet die eerste stap.

Bekijk de loopbaancoaching aanpak van Esenzz

Deze vrouwen gingen je al voor

Christel Halewijn

16 augustus 2022

Songül heeft mij geholpen om inzicht te krijgen in wat ik wil en hoe ik dat kan bereiken. Ze heeft de spreekwoordelijke ‘beren op de weg’ verwijderd en mij geleerd hoe ik deze zelf ook kan verwijderen. De gesprekken waren positief, leerzaam en ook nog eens gezellig! Ik ga met een goed gevoel de toekomst tegemoet.

Christel Halewijn

G. Verstraete

4 augustus 2022

Met veel plezier een loopbaantraject gevolgd bij Songül, helaas waren de 4 uur die wij samen hadden wat kort. Songül geeft nuttige tips en tools, geeft goede feedback, spiegelt, stimuleert en denkt mee. Haar mooie praktijk ligt schitterend gelegen, is mooi ruim. Ik heb onze gesprekken zeer gewaardeerd, dank hiervoor.

Verstraete

Judith Buter

4 augustus 2022

Songul is een heel bevlogen, betrokken en plezierige loopbaancoach. Ze heeft veel kennis en ervaring en kan goed reflecteren. Naast dat ze me verder heeft geholpen met mijn loopbaan, ben ik ook persoonlijk gegroeid door de gesprekken met haar.

Judith Buter

T. Achterkamp

23 mei 2022

Songul helpt je orde in de chaos te brengen. Vanuit haar achtergrond en met haar jarenlange ervaring als leidinggevende en loopbaancoach in het bedrijfsleven begeleidt zij je bij al je loopbaanvragen. Songul is een warme en prettige persoonlijkheid, die je van harte verwelkomt in haar praktijk in De Steeg, met een werkelijk adembenemend uitzicht op de IJssel! Songul is staat maatwerk te leveren en jou te helpen om mogelijke belemmerende overtuigingen om te zetten in helpende gedachten en effectief gedrag. Ik heb mijn loopbaancoachtraject bij Songul als bijzonder plezierig en verrijkend ervaren.

Anoniem

Y. van Kouwen, Projectleider Schuldhulpverlening

23 mei 2022

Ik kijk met veel plezier terug op het traject. Je wordt positief gedwongen naar jezelf te kijken, je organisatie en je omgeving hierbij te betrekken om tot een volledig beeld te komen. Ik zou dit traject absoluut andere vrouwen aanbevelen. Het geeft je de ruimte, tijd en het vermogen om stil te staan bij jezelf. Echt los te zijn van het ouderschap en een vrouw te zijn die ook haar carrière op de prioriteitenlijst heeft staan. Hierin is Songul een heel prettige sparringpartner, laat je denkwijze en gedachten vanuit een andere invalshoek zien. Houdt je de spiegel voor waardoor je zelf tot heel andere conclusies kunt komen dan op voorhand verwacht!

Anoniem

Aynur Günes

16 augustus 2022

Ik heb Songül ervaren als geduldig en behulpzaam. Ze heeft alle tijd genomen die ik nodig had. Bij Songül ben je gegarandeerd van een professionele loopbaanbegeleiding.

Aynur Günes

Lita Biesheuvel

16 augustus 2022

De afgelopen maanden heeft Songul mij begeleid tijdens een loopbaanadviestraject. Songul heeft veel (mensen-)kennis, ervaring en is enthousiast. Daardoor en door de juiste vragen te stellen, kom je snel tot de kern en kun je van daaruit verder bouwen. Dankzij de goede coaching van Songul is voor mij duidelijk welke richting ik op wil en kan.

Lita Biesheuvel

Christa Slootman

16 augustus 2022

De gesprekken met Songul zijn fijn en inspirerend. Met haar methode zet ze je aan het denken over je wensen en drijfveren. Praktische opdrachten zorgen er bovendien voor dat je klaar bent voor een eventuele volgende stap.

Christa Slootman

Carolina

16 augustus 2022

Songul heeft mij veel inzicht gegeven in wat ik wil en kan. Ze zet je stevig aan het denken. Hierdoor heb ik met veel zelfvertrouwen en inzicht in de toekomst mijn loopbaan traject bij haar afgerond.

Ik vind haar een plezierige, ervaren en heel betrokken coach!!

Carolina

Ruth Hogenkamp

4 augustus 2022

Songül is een hele vlotte, professionele, bevlogen coach die mij heeft begeleid bij een belangrijke stap in mijn loopbaan. De begeleiding heb ik ervaren als ontzettend prettig, professioneel en zorgvuldig.

Ruth Hogenkamp

Efsun Ertugrul

23 mei 2022

Ontzettend fijn geholpen in mijn zoektocht naar de volgende stap. De combinatie theorie en vervolgens de gesprekken werken goed. Je wordt echt uitgedaagd om van een afstand naar je loopbaan te kijken en vervolgens de regie hierin te nemen.

Anoniem

V. Goossens

23 mei 2022

“Songul helpt je met goede en uitgebreide oefeningen inzicht te krijgen wat je missie is, welke rollen of functies daarbij passen tot aan passende werkzaamheden en werkomgeving. Ze laat je zelf dingen ontdekken en stelt goede vragen die je echt op weg helpen. Echt een coach die heeft geleerd dat het om het leerproces van de coachee gaat en dat deze zelf inzicht krijgt om een volgende stap te zetten in zijn of haar loopbaan. Daarnaast is het een energiek en leuk persoon om in gesprek mee te zijn. Het loopbaantraject van haar heeft mij heel veel gebracht.”

Anoniem

Helena (Yvette) van den Bosch

23 juli 2021

Ik heb de coaching/training als erg prettig ervaren, dankzij de opdrachten en gesprekken is beter naar voor gekomen wat mijn doel is en heb ik meer vertrouwen gekregen dit doel te behalen. Songul heeft me goed weten te motiveren! Het is een vriendelijke enthousiaste coach!

Helena (Yvette) van den Bosch

1871

Droombanen gerealiseerd