Veel voorkomende misvattingen over loopbaanbegeleiding

Foto van vrijlaten van een vlinder, het gaat over bevrijden van je belemmerende mindset bij Esenzz Loopbaancoaching

Wat je echt moet weten

Loopbaanbegeleiding is een waardevol hulpmiddel voor mensen die hun professionele traject willen verbeteren, ongeacht of je aan het begin van je loopbaan staat, van carrière wilt veranderen, of behoefte hebt aan loopbaanontwikkeling.

Ondanks de talloze voordelen en bewezen resultaten die loopbaanbegeleiding biedt, bestaan er nog steeds veel misvattingen en onjuiste overtuigingen over dit onderwerp. Daarom de meest voorkomende misvattingen over loopbaanbegeleiding nog even op een rij:

Esenzz- foto Songul Kinran kijkt uit het raam bij Esenzz Loopbaancoaching

Misvatting 2: loopbaanbegeleiding is duur en luxe

Een andere wijdverbreide misvatting is dat loopbaanbegeleiding duur en alleen toegankelijk is voor mensen met diepe zakken. Hoewel sommige coaches inderdaad hogere tarieven hanteren, zijn er tal van betaalbare opties beschikbaar, variërend van non-profitorganisaties tot online platforms en zelfs gratis hulpmiddelen.
Bovendien is het belangrijk te begrijpen dat loopbaanbegeleiding een investering in jezelf is. Het kan je helpen om beter betaalde banen te vinden, meer voldoening te halen uit je werk, en je loopbaan op de lange termijn te bevorderen, wat de initiële kosten ruimschoots kan rechtvaardigen.

Misvatting 4: Loopbaanbegeleiders vertellen je wat je moet doen

Een van de grootste misvattingen over loopbaanbegeleiding is dat de loopbaanbegeleider je vertelt wat je moet doen en welke carrière je moet kiezen. In werkelijkheid is loopbaanbegeleiding een proces dat draait om zelfontdekking en zelfempowerment.
Een goede loopbaanbegeleider zal je niet vertellen wat je moet doen, maar zal je begeleiden bij het stellen van doelen, het verkennen van opties, het identificeren van obstakels en het ontwikkelen van strategieën. Ze zullen je aanmoedigen om zelfbewustzijn te ontwikkelen en weloverwogen beslissingen te nemen die passen bij jouw waarden en doelen.

Misvatting 6: Loopbaanbegeleiding is alleen voor jonge mensen

Een veelvoorkomende misvatting is dat loopbaanbegeleiding vooral gericht is op jonge mensen aan het begin van hun carrière. In werkelijkheid kan loopbaanbegeleiding nuttig zijn voor mensen van alle leeftijden, van pas afgestudeerden tot mensen die met pensioen gaan.
Mensen in verschillende levensfasen kunnen profiteren van loopbaanbegeleiding. Of je nu net begint, halverwege je carrière bent of aan het nadenken bent over je pensioenplanning, loopbaanbegeleiding kan je helpen bij het navigeren door de uitdagingen en kansen die bij jouw levensfase horen.

Foto van een pad naar jouw droombaan bij Esenzz Loopbaancoaching

Of je nu op zoek bent naar verbetering, verandering of gewoon meer duidelijkheid in je loopbaan?

Loopbaanbegeleiding kan je helpen bij het stellen van doelen, het overwinnen van obstakels en het ontwikkelen van de vaardigheden die je nodig hebt om te gedijen in je professionele leven.

Het is een waardevolle bron voor iedereen die zijn of haar loopbaan serieus neemt.




Stuntel niet langer, maak je droombaan waar met Esenzz

Ik ben Songül Kinran, een Register Loopbaanprofessional RL (aangesloten bij NOLOC) èn tegelijkertijd NLP Mastercoach. Met ruim 20 jaar ervaring richt ik me specifiek op de begeleiding van hoogopgeleide vrouwen in het vinden van hun droombaan.  
Uit praktijkervaring en eigen ervaring weet ik dat je mindset, je dromen en ambities behoorlijk in de weg kan staan. Nadat ik zelf dankzij een diepe transformatie doormaakte, was ik eindelijk vrij en ging ik door mijn persoonlijk ‘plafond’.

Sindsdien heb ik honderden hoogopgeleide vrouwen geholpen, die te kampen hadden met nagenoeg dezelfde worstelingen. Mijn missie is deze vrouwen de frustratie te besparen, die ik zelf destijds gevoeld heb als gevolg van onnodige verspilling van tijd, talent en energie.

Deze multi-getalenteerde vrouwen stonden ooit waar jij nu staat en werken nu met méér plezier en zingeving en zijn trots op hun werk.

Wil jij ook je droombaan vinden? Ik gun het je zo, zet die eerste stap.