Wat doet een loopbaanadviseur?

Foto van vrijlaten van een vlinder, het gaat over bevrijden van je belemmerende mindset bij Esenzz Loopbaancoaching

De magie achter succesvolle carrières: het geheim van loopbaanadviseurs

Stel je dit voor: je zit vast in een doolhof, omringd door hoge muren en onbekende paden. Je weet dat er een schat aan mogelijkheden aan de andere kant van die muren ligt, maar je hebt geen idee hoe je er moet komen. Dit is waar de magie van loopbaanadviseurs in het spel komt. Ze zijn de gidsen en de mentors die je door het doolhof van carrières leiden en je helpen succes te bereiken.

In deze mooie reis door de wereld van loopbaanadvies, nemen we je mee naar de fascinerende taken, talenten en transformaties die loopbaanadviseurs mogelijk maken. Dit is geen gewoon beroep; het is een reis naar de kern van wie je bent en wie je kunt worden. Dus, laten we de magische sluier optillen en ontdekken wat loopbaanadviseurs echt doen.

Esenzz- foto Songul Kinran kijkt uit het raam bij Esenzz Loopbaancoaching

Het begin van avontuur van zelfontdekking

Ieder werkgeluk of succesverhaal begint met zelfontdekking, en dat is precies waar loopbaanadviseurs hun tocht met jou beginnen. Ze nodigen je uit om diep in jezelf te graven en te onderzoeken wie je bent, wat je drijft en wat je dromen zijn. Dit is geen gewone zelfreflectie; het is als het ontgrendelen van een oude schatkist vol verborgen zelfinzichten.
Loopbaanadviseurs gebruiken verschillende technieken, waaronder persoonlijkheidstests, competentiebeoordelingen en diepgaande gesprekken, om je te helpen jezelf te begrijpen. Ze zullen je vragen stellen zoals: “Wat zijn je passies? Welke vaardigheden bezit je? Wat zijn je diepste ambities?” Terwijl je deze vragen verkent, begint de kaart van je carrière langzaam vorm te krijgen.

Het avontuur aangaan: omscholing en bijscholing

Soms vereist het vinden van schatten in je carrière dat je nieuwe vaardigheden en kennis verwerft. Loopbaanadviseurs begrijpen dit als geen ander en zijn er om je te begeleiden bij omscholing en bijscholing. Of het nu gaat om het leren van nieuwe technologieën, het behalen van certificeringen of het ontwikkelen van leiderschapsvaardigheden, loopbaanadviseurs wijzen je de weg.
Ze zullen je adviseren over relevante cursussen, workshops en trainingen die je kunnen helpen je doelen te bereiken. Het is alsof je een magische spreuk leert om nieuwe deuren van mogelijkheden te openen.

Bescherming bij loopbaantransities en outplacement

Soms kom je obstakels tegen op je carrièrepad, zoals ontslag of pensionering. Loopbaanadviseurs fungeren als beschermers tegen deze carrière overgangen. Bij ontslag bieden ze outplacement diensten om je te begeleiden bij het vinden van nieuw werk en om te gaan met de emotionele uitdagingen.
Bij pensionering helpen ze je bij het plannen van een soepele overgang naar het pensioenleven. Ze zorgen ervoor dat je niet verdwaalt in onbekend terrein en dat je met vertrouwen en vreugde je pensioen ingaat.

Samen op reis: ondersteuning en mentorschap

Een ander waardevol aspect van loopbaanadviseurs is hun onvoorwaardelijke steun en mentorschap. Ze zijn er niet alleen om je te begeleiden, maar ook om je aan te moedigen en te ondersteunen terwijl je je carrière-avontuur aangaat.
Of je nu hoogtes bereikt waarvan je nooit had gedroomd of tegenslagen tegenkomt die je uitdagen, loopbaanadviseurs zijn er om je op te vangen, te motiveren en te inspireren. Ze zijn als wijze mentoren die je begeleiden op je reis.

Het pad naar werkgeluk en succes

Aan het einde van je reis met een loopbaanadviseur kom je uit het doolhof met meer kennis, zelfvertrouwen, werkgeluk en succes. Je hebt de waarde van loopbaanadvies ervaren, en je bent nu klaar om je potentieel te benutten.
Dus, de volgende keer dat je vast zit in je carrière, onthoud dan de ondersteuning en begeleiding die loopbaanadviseurs bieden. Ze helpen je om je ware potentieel te ontsluiten en jezelf te hervinden. Ga op avontuur, omarm de mogelijkheden en creëer je eigen succesverhaal. Jouw droombaan wacht op jou!

Foto van een pad naar jouw droombaan bij Esenzz Loopbaancoaching

Stuntel niet langer, maak je droombaan waar met Esenzz

Ik ben Songül Kinran, een Register Loopbaanprofessional RL (aangesloten bij NOLOC) èn tegelijkertijd NLP Mastercoach. Met ruim 20 jaar ervaring richt ik me specifiek op de begeleiding van hoogopgeleide vrouwen in het vinden van hun droombaan.  
Uit praktijkervaring en eigen ervaring weet ik dat je mindset, je dromen en ambities behoorlijk in de weg kan staan. Nadat ik zelf dankzij een diepe transformatie doormaakte, was ik eindelijk vrij en ging ik door mijn persoonlijk ‘plafond’.

Sindsdien heb ik honderden hoogopgeleide vrouwen geholpen, die te kampen hadden met nagenoeg dezelfde worstelingen. Mijn missie is deze vrouwen de frustratie te besparen, die ik zelf destijds gevoeld heb als gevolg van onnodige verspilling van tijd, talent en energie.

Deze multi-getalenteerde vrouwen stonden ooit waar jij nu staat en werken nu met méér plezier en zingeving en zijn trots op hun werk.

Wil jij ook je droombaan vinden? Ik gun het je zo, zet die eerste stap.