Wat doet een loopbaanadviseur?

De magie achter succesvolle carrières: het geheim van loopbaanadviseurs

Stel je dit voor: je zit vast in een doolhof, omringd door hoge muren en onbekende paden. Je weet dat er een schat aan mogelijkheden aan de andere kant van die muren ligt, maar je hebt geen idee hoe je er moet komen. Dit is waar de magie van loopbaanadviseurs in het spel komt. Ze zijn de gidsen en de mentors die je door het doolhof van carrières leiden en je helpen succes te bereiken.

In deze mooie reis door de wereld van loopbaanadvies, nemen we je mee naar de fascinerende taken, talenten en transformaties die loopbaanadviseurs mogelijk maken. Dit is geen gewoon beroep; het is een reis naar de kern van wie je bent en wie je kunt worden. Dus, laten we de magische sluier optillen en ontdekken wat loopbaanadviseurs echt doen.

Esenzz- foto Songul Kinran kijkt uit het raam bij Esenzz Loopbaancoaching

Het begin van avontuur van zelfontdekking

Ieder werkgeluk of succesverhaal begint met zelfontdekking, en dat is precies waar loopbaanadviseurs hun tocht met jou beginnen. Ze nodigen je uit om diep in jezelf te graven en te onderzoeken wie je bent, wat je drijft en wat je dromen zijn. Dit is geen gewone zelfreflectie; het is als het ontgrendelen van een oude schatkist vol verborgen zelfinzichten.

Loopbaanadviseurs gebruiken verschillende technieken, waaronder persoonlijkheidstests, competentiebeoordelingen en diepgaande gesprekken, om je te helpen jezelf te begrijpen. Ze zullen je vragen stellen zoals: “Wat zijn je passies? Welke vaardigheden bezit je? Wat zijn je diepste ambities?” Terwijl je deze vragen verkent, begint de kaart van je carrière langzaam vorm te krijgen.

Het pad uitzetten: loopbaanplanning

Nu je een beter begrip hebt van wie je bent en wat je wilt, is het tijd om het pad naar succes uit te stippelen. Loopbaanadviseurs fungeren als ervaren gidsen die je helpen bij het creëren van een gedetailleerde kaart voor je loopbaan. Ze kijken naar je sterke punten, interesses en doelen en vertalen die naar concrete stappen.

Dit omvat het stellen van haalbare doelen, het identificeren van mogelijke loopbaantrajecten en het ontwikkelen van strategieën om die doelen te bereiken. Of je nu droomt van een leidinggevende positie, een carrièreswitch wilt maken of je eigen bedrijf wilt starten, loopbaanadviseurs zorgen ervoor dat je weet welke richting je moet volgen.

Het avontuur aangaan: omscholing en bijscholing

Soms vereist het vinden van schatten in je carrière dat je nieuwe vaardigheden en kennis verwerft. Loopbaanadviseurs begrijpen dit als geen ander en zijn er om je te begeleiden bij omscholing en bijscholing. Of het nu gaat om het leren van nieuwe technologieën, het behalen van certificeringen of het ontwikkelen van leiderschapsvaardigheden, loopbaanadviseurs wijzen je de weg.

Ze zullen je adviseren over relevante cursussen, workshops en trainingen die je kunnen helpen je doelen te bereiken. Het is alsof je een magische spreuk leert om nieuwe deuren van mogelijkheden te openen.

De juiste richting vinden: jobsearch en sollicitatiebegeleiding

Het vinden van de juiste baan is een vaak een uitdaging. Loopbaanadviseurs zijn meesters in het navigeren door het doolhof van sollicitaties en vacatures. Ze helpen je bij het vinden van geschikte vacatures, het schrijven van overtuigende cv’s en sollicitatiebrieven, en het voorbereiden van indrukwekkende sollicitatiegesprekken.

Met hun hulp lijkt het vinden van de perfecte baan een stuk makkelijker. Ze delen zelfs geheimen over hoe je opvalt tussen andere kandidaten en indruk maakt op potentiële werkgevers.

Bescherming bij loopbaantransities en outplacement

Soms kom je obstakels tegen op je carrièrepad, zoals ontslag of pensionering. Loopbaanadviseurs fungeren als beschermers tegen deze carrière overgangen. Bij ontslag bieden ze outplacement diensten om je te begeleiden bij het vinden van nieuw werk en om te gaan met de emotionele uitdagingen.

Bij pensionering helpen ze je bij het plannen van een soepele overgang naar het pensioenleven. Ze zorgen ervoor dat je niet verdwaalt in onbekend terrein en dat je met vertrouwen en vreugde je pensioen ingaat.

Assessments en Tests

Loopbaanadviseurs beschikken over waardevolle instrumenten, zoals assessments en competentietests, om je te helpen je ware potentieel te onthullen. Deze tests fungeren als spiegels die je laten zien wie je werkelijk bent en welke carrièrepaden bij je passen.

Door de resultaten van deze tests te analyseren, kunnen loopbaanadviseurs je begeleiden bij het nemen van weloverwogen beslissingen. Het is als het hebben van een kompas dat je de weg wijst naar verborgen inzichten in jezelf.

Samen op reis: ondersteuning en mentorschap

Een ander waardevol aspect van loopbaanadviseurs is hun onvoorwaardelijke steun en mentorschap. Ze zijn er niet alleen om je te begeleiden, maar ook om je aan te moedigen en te ondersteunen terwijl je je carrière-avontuur aangaat.

Of je nu hoogtes bereikt waarvan je nooit had gedroomd of tegenslagen tegenkomt die je uitdagen, loopbaanadviseurs zijn er om je op te vangen, te motiveren en te inspireren. Ze zijn als wijze mentoren die je begeleiden op je reis.

Het pad naar werkgeluk en succes

Aan het einde van je reis met een loopbaanadviseur kom je uit het doolhof met meer kennis, zelfvertrouwen, werkgeluk en succes. Je hebt de waarde van loopbaanadvies ervaren, en je bent nu klaar om je potentieel te benutten.

Dus, de volgende keer dat je vast zit in je carrière, onthoud dan de ondersteuning en begeleiding die loopbaanadviseurs bieden. Ze helpen je om je ware potentieel te ontsluiten en jezelf te hervinden. Ga op avontuur, omarm de mogelijkheden en creëer je eigen succesverhaal. Jouw droombaan wacht op jou!

Foto van een pad naar jouw droombaan bij Esenzz Loopbaancoaching

Stuntel niet langer, maak je droombaan waar met Esenzz

Ik ben Songül Kinran, een Register Loopbaanprofessional RL (aangesloten bij NOLOC) èn tegelijkertijd NLP Mastercoach. Met ruim 20 jaar ervaring richt ik me specifiek op de begeleiding van hoogopgeleide vrouwen in het vinden van hun droombaan.  

Uit praktijkervaring en eigen ervaring weet ik dat je mindset, je dromen en ambities behoorlijk in de weg kan staan. Nadat ik zelf dankzij een diepe transformatie doormaakte, was ik eindelijk vrij en ging ik door mijn persoonlijk ‘plafond’.

Sindsdien heb ik honderden hoogopgeleide vrouwen geholpen, die te kampen hadden met nagenoeg dezelfde worstelingen. Mijn missie is deze vrouwen de frustratie te besparen, die ik zelf destijds gevoeld heb als gevolg van onnodige verspilling van tijd, talent en energie.

Deze multi-getalenteerde vrouwen stonden ooit waar jij nu staat en werken nu met méér plezier en zingeving en zijn trots op hun werk.

Wil jij ook je droombaan vinden? Ik gun het je zo, zet die eerste stap.

Bekijk de loopbaancoaching aanpak van Esenzz

Deze vrouwen gingen je al voor

Christel Halewijn

16 augustus 2022

Songül heeft mij geholpen om inzicht te krijgen in wat ik wil en hoe ik dat kan bereiken. Ze heeft de spreekwoordelijke ‘beren op de weg’ verwijderd en mij geleerd hoe ik deze zelf ook kan verwijderen. De gesprekken waren positief, leerzaam en ook nog eens gezellig! Ik ga met een goed gevoel de toekomst tegemoet.

Christel Halewijn

G. Verstraete

4 augustus 2022

Met veel plezier een loopbaantraject gevolgd bij Songül, helaas waren de 4 uur die wij samen hadden wat kort. Songül geeft nuttige tips en tools, geeft goede feedback, spiegelt, stimuleert en denkt mee. Haar mooie praktijk ligt schitterend gelegen, is mooi ruim. Ik heb onze gesprekken zeer gewaardeerd, dank hiervoor.

Verstraete

Judith Buter

4 augustus 2022

Songul is een heel bevlogen, betrokken en plezierige loopbaancoach. Ze heeft veel kennis en ervaring en kan goed reflecteren. Naast dat ze me verder heeft geholpen met mijn loopbaan, ben ik ook persoonlijk gegroeid door de gesprekken met haar.

Judith Buter

T. Achterkamp

23 mei 2022

Songul helpt je orde in de chaos te brengen. Vanuit haar achtergrond en met haar jarenlange ervaring als leidinggevende en loopbaancoach in het bedrijfsleven begeleidt zij je bij al je loopbaanvragen. Songul is een warme en prettige persoonlijkheid, die je van harte verwelkomt in haar praktijk in De Steeg, met een werkelijk adembenemend uitzicht op de IJssel! Songul is staat maatwerk te leveren en jou te helpen om mogelijke belemmerende overtuigingen om te zetten in helpende gedachten en effectief gedrag. Ik heb mijn loopbaancoachtraject bij Songul als bijzonder plezierig en verrijkend ervaren.

Anoniem

Y. van Kouwen, Projectleider Schuldhulpverlening

23 mei 2022

Ik kijk met veel plezier terug op het traject. Je wordt positief gedwongen naar jezelf te kijken, je organisatie en je omgeving hierbij te betrekken om tot een volledig beeld te komen. Ik zou dit traject absoluut andere vrouwen aanbevelen. Het geeft je de ruimte, tijd en het vermogen om stil te staan bij jezelf. Echt los te zijn van het ouderschap en een vrouw te zijn die ook haar carrière op de prioriteitenlijst heeft staan. Hierin is Songul een heel prettige sparringpartner, laat je denkwijze en gedachten vanuit een andere invalshoek zien. Houdt je de spiegel voor waardoor je zelf tot heel andere conclusies kunt komen dan op voorhand verwacht!

Anoniem

Aynur Günes

16 augustus 2022

Ik heb Songül ervaren als geduldig en behulpzaam. Ze heeft alle tijd genomen die ik nodig had. Bij Songül ben je gegarandeerd van een professionele loopbaanbegeleiding.

Aynur Günes

Lita Biesheuvel

16 augustus 2022

De afgelopen maanden heeft Songul mij begeleid tijdens een loopbaanadviestraject. Songul heeft veel (mensen-)kennis, ervaring en is enthousiast. Daardoor en door de juiste vragen te stellen, kom je snel tot de kern en kun je van daaruit verder bouwen. Dankzij de goede coaching van Songul is voor mij duidelijk welke richting ik op wil en kan.

Lita Biesheuvel

Christa Slootman

16 augustus 2022

De gesprekken met Songul zijn fijn en inspirerend. Met haar methode zet ze je aan het denken over je wensen en drijfveren. Praktische opdrachten zorgen er bovendien voor dat je klaar bent voor een eventuele volgende stap.

Christa Slootman

Carolina

16 augustus 2022

Songul heeft mij veel inzicht gegeven in wat ik wil en kan. Ze zet je stevig aan het denken. Hierdoor heb ik met veel zelfvertrouwen en inzicht in de toekomst mijn loopbaan traject bij haar afgerond.

Ik vind haar een plezierige, ervaren en heel betrokken coach!!

Carolina

Ruth Hogenkamp

4 augustus 2022

Songül is een hele vlotte, professionele, bevlogen coach die mij heeft begeleid bij een belangrijke stap in mijn loopbaan. De begeleiding heb ik ervaren als ontzettend prettig, professioneel en zorgvuldig.

Ruth Hogenkamp

Efsun Ertugrul

23 mei 2022

Ontzettend fijn geholpen in mijn zoektocht naar de volgende stap. De combinatie theorie en vervolgens de gesprekken werken goed. Je wordt echt uitgedaagd om van een afstand naar je loopbaan te kijken en vervolgens de regie hierin te nemen.

Anoniem

V. Goossens

23 mei 2022

“Songul helpt je met goede en uitgebreide oefeningen inzicht te krijgen wat je missie is, welke rollen of functies daarbij passen tot aan passende werkzaamheden en werkomgeving. Ze laat je zelf dingen ontdekken en stelt goede vragen die je echt op weg helpen. Echt een coach die heeft geleerd dat het om het leerproces van de coachee gaat en dat deze zelf inzicht krijgt om een volgende stap te zetten in zijn of haar loopbaan. Daarnaast is het een energiek en leuk persoon om in gesprek mee te zijn. Het loopbaantraject van haar heeft mij heel veel gebracht.”

Anoniem

Helena (Yvette) van den Bosch

23 juli 2021

Ik heb de coaching/training als erg prettig ervaren, dankzij de opdrachten en gesprekken is beter naar voor gekomen wat mijn doel is en heb ik meer vertrouwen gekregen dit doel te behalen. Songul heeft me goed weten te motiveren! Het is een vriendelijke enthousiaste coach!

Helena (Yvette) van den Bosch

1871

Droombanen gerealiseerd