Wanneer moet je loopbaanbegeleiding overwegen?

Je loopbaan is een cruciaal onderdeel van je leven. Het bepaalt niet alleen je financiële stabiliteit, maar heeft ook invloed op je welzijn, tevredenheid en zelfvertrouwen. Soms kun je echter vastlopen in je carrière, onzekerheid voelen of gewoonweg niet weten welke stappen je moet nemen. Loopbaanbegeleiding kan dan een uitstekende keuze zijn. Laten we eens kijken naar de situaties waarin je loopbaanbegeleiding zou moeten overwegen:

Esenzz- foto Songul Kinran kijkt uit het raam bij Esenzz Loopbaancoaching

1. Je bent ontevreden in je huidige baan

Een van de meest voor de hand liggende tekenen dat je loopbaanbegeleiding moet overwegen, is als je ontevreden bent met je huidige baan. Als je elke dag met tegenzin naar je werk gaat, je constant gestrest voelt of je gewoon niet langer vervuld voelt in je rol, kan dit een duidelijke aanwijzing zijn dat het tijd is om na te denken over veranderingen in je loopbaan.

Een loopbaanbegeleider kan je helpen je doelen te herdefiniëren en stappen te zetten om een bevredigender pad te bewandelen.

2. Je hebt moeite met het vinden van een baan

Aan de andere kant van het spectrum bevinden zich mensen die moeite hebben met het vinden van een baan. Misschien ben je net afgestudeerd en worstel je om de juiste kansen te vinden, of misschien ben je onlangs ontslagen en heb je moeite om weer aan het werk te komen. Loopbaanbegeleiding kan je helpen bij het ontwikkelen van effectievere sollicitatievaardigheden, het identificeren van geschikte banen en het opbouwen van een sterk professioneel netwerk.

3. Je wilt van loopbaan veranderen

Soms kom je op een punt waarop je wilt overstappen naar een totaal andere loopbaanrichting. Dit kan een spannende maar beangstigende beslissing zijn. Loopbaanbegeleiding kan je helpen bij het identificeren van je transferable skills, het begrijpen van de eisen van je gewenste nieuwe carrière en het plannen van de stappen die je moet nemen om die overgang soepel te laten verlopen.

4. Je hebt behoefte aan professionele ontwikkeling

Of je nu aan het begin van je carrière staat of al vele jaren ervaring hebt, professionele ontwikkeling is essentieel. Als je het gevoel hebt dat je vaardigheden niet meer up-to-date zijn of dat je vastzit in een loopbaanplateau, kan loopbaanbegeleiding je helpen bij het identificeren van de juiste trainings- en ontwikkelingskansen om je carrière vooruit te helpen.

5. Je hebt conflicten op het werk

Conflicten op de werkplek kunnen zowel emotioneel als professioneel uitputtend zijn. Als je merkt dat je regelmatig in conflictsituaties verzeild raakt met collega’s of leidinggevenden, kan loopbaanbegeleiding je helpen bij het ontwikkelen van communicatie- en conflictbeheersingsvaardigheden, zodat je effectiever kunt samenwerken.

6. Je wilt een betere werk-privébalans

Een gezonde werk-privébalans is van vitaal belang voor je welzijn. Als je het gevoel hebt dat je werk je leven overneemt en je geen tijd meer hebt voor andere belangrijke dingen, kan loopbaanbegeleiding je helpen bij het vinden van manieren om je balans te herstellen, zoals het stellen van duidelijke grenzen en het efficiënter organiseren van je werk.

7. Je wilt meer zelfbewustzijn ontwikkelen

Loopbaanbegeleiding gaat niet alleen over het vinden van een baan, maar ook over zelfontdekking. Een loopbaanbegeleider kan je helpen bij het identificeren van je sterke punten, zwakke punten, waarden, interesses en doelen. Dit zelfbewustzijn is waardevol, niet alleen voor je carrière, maar ook voor je persoonlijke groei.

Het pad naar werkgeluk en succes

Loopbaanbegeleiding is een waardevol instrument dat kan worden ingezet in verschillende fasen van je carrière.

Of je nu worstelt met ontevredenheid in je huidige baan, op zoek bent naar een nieuwe carrière, professionele ontwikkeling nastreeft, of simpelweg meer zelfinzicht wilt ontwikkelen, loopbaanbegeleiding kan je helpen bij het nemen van de juiste stappen en het bereiken van je doelen.

Het is belangrijk om te onthouden dat het normaal is om hulp te zoeken bij het vormgeven van je loopbaan, en loopbaanbegeleiders zijn er om je te begeleiden op dit vaak uitdagende, maar lonende pad.

Dus, als je jezelf in een van de hierboven genoemde situaties herkent, is het wellicht tijd om loopbaanbegeleiding te overwegen. Het kan het verschil maken in het realiseren van een bevredigende en succesvolle loopbaan.

Foto van een pad naar jouw droombaan bij Esenzz Loopbaancoaching

Stuntel niet langer, maak je droombaan waar met Esenzz

Ik ben Songül Kinran, een Register Loopbaanprofessional RL (aangesloten bij NOLOC) èn tegelijkertijd NLP Mastercoach. Met ruim 20 jaar ervaring richt ik me specifiek op de begeleiding van hoogopgeleide vrouwen in het vinden van hun droombaan.  

Uit praktijkervaring en eigen ervaring weet ik dat je mindset, je dromen en ambities behoorlijk in de weg kan staan. Nadat ik zelf dankzij een diepe transformatie doormaakte, was ik eindelijk vrij en ging ik door mijn persoonlijk ‘plafond’.

Sindsdien heb ik honderden hoogopgeleide vrouwen geholpen, die te kampen hadden met nagenoeg dezelfde worstelingen. Mijn missie is deze vrouwen de frustratie te besparen, die ik zelf destijds gevoeld heb als gevolg van onnodige verspilling van tijd, talent en energie.

Deze multi-getalenteerde vrouwen stonden ooit waar jij nu staat en werken nu met méér plezier en zingeving en zijn trots op hun werk.

Wil jij ook je droombaan vinden? Ik gun het je zo, zet die eerste stap.

Bekijk de loopbaancoaching aanpak van Esenzz

Deze vrouwen gingen je al voor

Christel Halewijn

16 augustus 2022

Songül heeft mij geholpen om inzicht te krijgen in wat ik wil en hoe ik dat kan bereiken. Ze heeft de spreekwoordelijke ‘beren op de weg’ verwijderd en mij geleerd hoe ik deze zelf ook kan verwijderen. De gesprekken waren positief, leerzaam en ook nog eens gezellig! Ik ga met een goed gevoel de toekomst tegemoet.

Christel Halewijn

G. Verstraete

4 augustus 2022

Met veel plezier een loopbaantraject gevolgd bij Songül, helaas waren de 4 uur die wij samen hadden wat kort. Songül geeft nuttige tips en tools, geeft goede feedback, spiegelt, stimuleert en denkt mee. Haar mooie praktijk ligt schitterend gelegen, is mooi ruim. Ik heb onze gesprekken zeer gewaardeerd, dank hiervoor.

Verstraete

Judith Buter

4 augustus 2022

Songul is een heel bevlogen, betrokken en plezierige loopbaancoach. Ze heeft veel kennis en ervaring en kan goed reflecteren. Naast dat ze me verder heeft geholpen met mijn loopbaan, ben ik ook persoonlijk gegroeid door de gesprekken met haar.

Judith Buter

T. Achterkamp

23 mei 2022

Songul helpt je orde in de chaos te brengen. Vanuit haar achtergrond en met haar jarenlange ervaring als leidinggevende en loopbaancoach in het bedrijfsleven begeleidt zij je bij al je loopbaanvragen. Songul is een warme en prettige persoonlijkheid, die je van harte verwelkomt in haar praktijk in De Steeg, met een werkelijk adembenemend uitzicht op de IJssel! Songul is staat maatwerk te leveren en jou te helpen om mogelijke belemmerende overtuigingen om te zetten in helpende gedachten en effectief gedrag. Ik heb mijn loopbaancoachtraject bij Songul als bijzonder plezierig en verrijkend ervaren.

Anoniem

Y. van Kouwen, Projectleider Schuldhulpverlening

23 mei 2022

Ik kijk met veel plezier terug op het traject. Je wordt positief gedwongen naar jezelf te kijken, je organisatie en je omgeving hierbij te betrekken om tot een volledig beeld te komen. Ik zou dit traject absoluut andere vrouwen aanbevelen. Het geeft je de ruimte, tijd en het vermogen om stil te staan bij jezelf. Echt los te zijn van het ouderschap en een vrouw te zijn die ook haar carrière op de prioriteitenlijst heeft staan. Hierin is Songul een heel prettige sparringpartner, laat je denkwijze en gedachten vanuit een andere invalshoek zien. Houdt je de spiegel voor waardoor je zelf tot heel andere conclusies kunt komen dan op voorhand verwacht!

Anoniem

Aynur Günes

16 augustus 2022

Ik heb Songül ervaren als geduldig en behulpzaam. Ze heeft alle tijd genomen die ik nodig had. Bij Songül ben je gegarandeerd van een professionele loopbaanbegeleiding.

Aynur Günes

Lita Biesheuvel

16 augustus 2022

De afgelopen maanden heeft Songul mij begeleid tijdens een loopbaanadviestraject. Songul heeft veel (mensen-)kennis, ervaring en is enthousiast. Daardoor en door de juiste vragen te stellen, kom je snel tot de kern en kun je van daaruit verder bouwen. Dankzij de goede coaching van Songul is voor mij duidelijk welke richting ik op wil en kan.

Lita Biesheuvel

Christa Slootman

16 augustus 2022

De gesprekken met Songul zijn fijn en inspirerend. Met haar methode zet ze je aan het denken over je wensen en drijfveren. Praktische opdrachten zorgen er bovendien voor dat je klaar bent voor een eventuele volgende stap.

Christa Slootman

Carolina

16 augustus 2022

Songul heeft mij veel inzicht gegeven in wat ik wil en kan. Ze zet je stevig aan het denken. Hierdoor heb ik met veel zelfvertrouwen en inzicht in de toekomst mijn loopbaan traject bij haar afgerond.

Ik vind haar een plezierige, ervaren en heel betrokken coach!!

Carolina

Ruth Hogenkamp

4 augustus 2022

Songül is een hele vlotte, professionele, bevlogen coach die mij heeft begeleid bij een belangrijke stap in mijn loopbaan. De begeleiding heb ik ervaren als ontzettend prettig, professioneel en zorgvuldig.

Ruth Hogenkamp

Efsun Ertugrul

23 mei 2022

Ontzettend fijn geholpen in mijn zoektocht naar de volgende stap. De combinatie theorie en vervolgens de gesprekken werken goed. Je wordt echt uitgedaagd om van een afstand naar je loopbaan te kijken en vervolgens de regie hierin te nemen.

Anoniem

V. Goossens

23 mei 2022

“Songul helpt je met goede en uitgebreide oefeningen inzicht te krijgen wat je missie is, welke rollen of functies daarbij passen tot aan passende werkzaamheden en werkomgeving. Ze laat je zelf dingen ontdekken en stelt goede vragen die je echt op weg helpen. Echt een coach die heeft geleerd dat het om het leerproces van de coachee gaat en dat deze zelf inzicht krijgt om een volgende stap te zetten in zijn of haar loopbaan. Daarnaast is het een energiek en leuk persoon om in gesprek mee te zijn. Het loopbaantraject van haar heeft mij heel veel gebracht.”

Anoniem

Helena (Yvette) van den Bosch

23 juli 2021

Ik heb de coaching/training als erg prettig ervaren, dankzij de opdrachten en gesprekken is beter naar voor gekomen wat mijn doel is en heb ik meer vertrouwen gekregen dit doel te behalen. Songul heeft me goed weten te motiveren! Het is een vriendelijke enthousiaste coach!

Helena (Yvette) van den Bosch

1871

Droombanen gerealiseerd