Outplacement traject voor vrouwen bij ontslag en reorganisatie

Op zoek naar coaching of begeleiding bij ontslag en reorganisatie?

Ben je als vrouw op zoek naar professionele begeleiding bij ontslag en reorganisatie? Esenzz Loopbaancoaching biedt jou gespecialiseerde outplacement trajecten die jou helpen bij het vinden van een nieuwe baan.

Of het nu gaat om een vriendelijk afscheid of een uitdagende reorganisatie, wij staan klaar om je door dit proces te begeleiden.

Esenzz voor Outplacement bij ontslag en reorganisatie
Songul van Esenzz in gesprek met een client over haar loopbaan

Wat is een outplacement traject?

Outplacement bij ontslag en reorganisatie is begeleiding naar een nieuwe externe baan, vaak gefinancierd door de werkgever. Zo’n traject wordt ook wel een mobiliteitstraject of een van werk naar werk traject genoemd. Esenzz biedt maatwerk outplacement trajecten voor vrouwen die te maken hebben met ontslag en reorganisatie.

Tijdens een outplacement traject doorloop je alle fasen die nodig zijn om elders weer een nieuwe baan te vinden. Van afscheid nemen en rouwverwerking tot het vinden van een nieuwe baan bij een andere werkgever.

Hier zijn wij heel trots op

20+

Jaren ervaring

1850+

Succesvolle loopbaantrajecten

9+

Beoordeling klanten

> 90%

Binnen 1 jaar volgende stap/baan

Na een outplacement traject bereik je:

 • Een afscheid van je vorige baan met een positief gevoel.
 • Opnieuw grip op je loopbaan
 • Focus op een realistische en haalbare droombaan
 • Een heldere presentatie van jouw toegevoegde waarde, zonder te vervallen in algemeenheden
 • Een CV en Linkedin profiel dat onweerstaanbaar is en de selectiecommissie overtuigt
 • Uitstekende netwerk- en sollicitatievaardigheden waarmee je perfect matcht met potentiële werkgevers.
 • De capaciteit om de beste arbeidsmarktkansen te herkennen en duurzame carrièrekeuzes te maken.

Esenzz helpt jou om met vertrouwen keuzes te maken, zodat je weer goed op je plek zit.

Professionele begeleiding door Songül Kinran: 20+ jaar ervaren Register Loopbaancoach (RL NOLOC) en NLP Mastercoach

Als ervaren loopbaancoach help ik vrouwen die extra empowering nodig hebben om hun droombaan te bereiken. Want juist na ontslag wil je meer vanuit je passie en drive werken. Mijn missie is om jou te begeleiden naar een carrière die je plezier, betekenis en een trots gevoel brengt.

Uitstekend
Gebaseerd op 17 recensies
Olga Bakker-Klaassen
Olga Bakker-Klaassen
2023-04-12
Het loopbaantraject van Songül heeft me meer gebracht dan ik had kunnen durven hopen. Niet alleen is er aandacht voor de standaard facetten zoals kwaliteiten, vaardigheden en valkuilen. Er is juist ook aandacht voor de onderliggende laag zoals mijn identiteit, mijn mindset en mijn overtuigingen. Songül brengt geduld, betrokkenheid en optimisme, tezamen met focus, structuur en soms een spiegel. Een aanrader en het meest waardevol wanneer je je echt durft open te stellen en met intrinsieke motivatie op zoek wilt gaan naar jouw droombaan.
Aniek JacobsvdHof
Aniek JacobsvdHof
2023-03-28
Loopbaancoaching volgen bij Songul zou ik echt aanraden. Ze heeft snel door waar de kern zit in een verhaal, haar benaderingswijze is kalm, to the point, met een vleugje humor. Het heeft mij in korte tijd geholpen met verwerken van een oud proces en een nieuw proces te starten!
Zehra Kozan
Zehra Kozan
2023-03-08
Dankzij de kundigheid, doortastend, professionele aanpak en hulpvaardigheid van Songul heb ik een hele andere mindset gekregen. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik weer focus heb gebracht waar ik naartoe wil en hoe ik dat kan bereiken. Songul is een erg ervaren loopbaan coach met zeker geduld en inlevingsvermogen!
Iempke van den Bongard
Iempke van den Bongard
2023-01-30
Ik kwam bij Songul met heel veel vragen en onduidelijkheid over welke kant ik op wilde met mijn loopbaan. Ik heb voor het traject bij Songul gekozen omdat ik verder wilde kijken dan waar ik goed in ben en welke baan daarbij past. Ik wilde onderzoeken wat mijn missie is en hoe mijn droombaan eruit zou zien. Het traject heeft me heel veel duidelijkheid en inzichten gegeven en heeft ervoor gezorgd dat ik weer in actie ben gekomen en inmiddels vol vertrouwen aan het solliciteren ben. Ik gun iedere vrouw die klaar is voor een volgende stap een traject bij Songul.
Antje Tilstra
Antje Tilstra
2022-12-02
Enthousiaste loopbaancoach met uitgebreid aanbod
Ewa Harmsen
Ewa Harmsen
2022-11-05
Door de modules van Songul, en de gesprekken met haar kwam ik snel tot de kern van wat bij mij past. Songul heeft een scherp oog voor je persoonlijkheid en legt goed uit wat bepaalde dingen met je doen en hoe je dat kan inzetten. Inmiddels heb ik een baan die uitstekend bij mij past.
Marinka Smith
Marinka Smith
2022-08-29
Ik heb een prettig loopbaantraject bij Songul gevolgd. Zij is een heel prettig persoon. Haar coachtraject vond ik ook erg prettig. Eerst word je zelf aan het werk gezet met de digitale modules. Vervolgens bespreek je de uitkomsten en worstelingen die je tegenkomt samen. Dat heeft mij een heel aantal nieuwe inzichten gegeven. Ik heb nu goed in beeld waar mijn droombaan aan moet voldoen.
Christel Halewijn
Christel Halewijn
2022-06-24
Songül heeft mij geholpen om inzicht te krijgen in wat ik wil en hoe ik dat kan bereiken. Ze heeft de spreekwoordelijke 'beren op de weg' verwijderd en mij geleerd hoe ik deze zelf ook kan verwijderen. De gesprekken waren positief, leerzaam en ook nog eens gezellig! Ik ga met een goed gevoel de toekomst tegemoet.
carolina ff
carolina ff
2022-06-09
Songul heeft mij veel inzicht gegeven in wat ik wil en kan. Ze zet je stevig aan het denken. Hierdoor heb ik met veel zelfvertrouwen en inzicht in de toekomst mijn loopbaan traject bij haar afgerond. Ik vind haar een plezierige, ervaren en heel betrokken coach!!
Christa Slootman
Christa Slootman
2022-06-07
De gesprekken met Songul zijn fijn en inspirerend. Met haar methode zet ze je aan het denken over je wensen en drijfveren. Praktische opdrachten zorgen er bovendien voor dat je klaar bent voor een eventuele volgende stap.

Outplacement traject: 6 stappen bij ontslag en reorganisatie

Stap 1: Regie op je droombaan

Overwin onzekerheden en stap met (zelf)vertrouwen in je persoonlijk leiderschap (rouwverwerking)

Stap 2: Ontdek je richtinggevers

Verbind vanuit je kern met passie en missie voor duurzaam werkplezier.

Stap 3: Ontwerp je droombaan

Zet je innerlijke kompas om in een visueel ontwerp voor je droombaan.

Stap 4: Focus op je ideale baan

Koppel je droombaan aan realistische arbeidsmarktkansen voor haalbaarheid.

Stap 5: Klaar voor de arbeidsmarkt

Positioneer jezelf als onweerstaanbaar aanbod met een overtuigende presentatie.

Stap 6: Verover je droombaan

Leer effectief solliciteren en kom snel aan tafel bij potentiële werkgevers (sollicitatiebegeleiding)

Maatwerk outplacement traject op Esenzz Academy

Bij Esenzz Loopbaancoaching ontvang je altijd maatwerk, afgestemd op jouw situatie en behoeften. Of je nu kiest voor een compleet outplacement traject of delen ervan, wij staan klaar om je te ondersteunen bij het zetten van jouw volgende stap naar een nieuwe, betekenisvolle carrière.

Geen symptoombestrijding, maar een duurzame aanpak voor optimaal werkgeluk en duurzame inzetbaarheid.

Inhoud outplacement traject, trajectduur 12-28 weken

 • Maatwerk Outplacement traject
 • Maatwerk Persoonlijke begeleiding:
 • Intakegesprek
 • 1, 5, 8 coaching gesprekken
 • Hulplijnen
 • Onbeperkt E-coaching (email + whatsapp)

Dit zeggen deelnemers over het Outplacement traject van Esenzz

“Als gevolg van reorganisatie werd ik boventallig. Songül heeft mij met haar professionele aanpak geholpen aan praktische en persoonsgebonden handvatten. Songül heeft er voor gezorgd dat ik in beweging kwam!”

H. Müller, Directiesecretaresse

“Een nieuwe baan vinden, hoe moet dat eigenlijk? Voor mij was het weer een aantal jaren geleden dat ik voor het laatst een sollicitatiebrief verstuurde. Songul is een prettige coach die een fijne omgeving schept om je eigen potentieel te ontdekken. Ook bij het voorbereiden van gesprekken en schrijven van brieven had ik veel aan haar begeleiding. Inmiddels ben ik begonnen aan een nieuwe baan.

M. Straat, Hypotheekacceptant

Door een reorganisatie kwam mijn functie bij Achmea te vervallen. Na een dienstverband van 40 jaar werd ik boventallig. Dat gaf een vreemd maar ook bevrijdend gevoel. In mijn laatste functie was ik niet gelukkig. Door de juiste vragen te stellen heeft Songül mij aan het denken gezet, nieuwe inzichten gegeven en heb ik beslissingen durven nemen. Songül heeft mij laten inzien dat hoe spannend de situatie ook is, het altijd belangrijk is om voor je eigen werkgeluk te gaan.

S. Hofstee, HR specialist

Gebruik je transitievergoeding voor je outplacement traject

Neem je in overleg afscheid van je huidige baan op basis van een vaststellingsovereenkomst (VSO)?  Onderzoek de mogelijkheden voor vergoeding van een outplacement traject met je transitievergoeding. Esenzz Loopbaancoaching staat klaar om je te ondersteunen bij het realiseren van jouw professionele ambities.

Gratis eerste stap naar een gelukkige en succesvolle carrière

Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek.