Waarom is loopbaanbegeleiding belangrijk?

De onmisbare rol van loopbaanbegeleiding: een gids naar succes en voldoening

In de snel veranderende en veeleisende wereld van vandaag is een succesvolle en bevredigende loopbaan geen vanzelfsprekendheid. Of je nu aan het begin van je carrière staat, midden in een professionele transitie zit, of op zoek bent naar een nieuwe weg op de arbeidsmarkt, loopbaanbegeleiding kan een onschatbare hulpbron zijn. Hierin ga ik uitgebreid in op waarom loopbaanbegeleiding zo belangrijk is.

Esenzz- foto Songul Kinran kijkt uit het raam bij Esenzz Loopbaancoaching

De evoluerende loopbaanwereld

De arbeidsmarkt is de afgelopen decennia dramatisch veranderd. De traditionele carrièrepaden die vroeger zo gangbaar waren, zijn nu zeldzaam. In plaats van een leven lang bij dezelfde werkgever te blijven, omarmen veel mensen nu loopbanen die gekenmerkt worden door diversiteit en flexibiliteit. De opkomst van technologie, globalisering en de steeds veranderende economische landschappen hebben de loopbaanwereld complexer gemaakt.

Foto van een pad naar jouw droombaan bij Esenzz Loopbaancoaching

De noodzaak van loopbaanbegeleiding

In deze dynamische omgeving is loopbaanbegeleiding niet langer een luxe, maar eerder een noodzaak. Hier zijn enkele redenen waarom loopbaanbegeleiding van onschatbare waarde is:

1. Zelfbewustzijn en Zelfontdekking
Loopbaanbegeleiding helpt je om jezelf beter te begrijpen. Het stelt je in staat om je sterke punten, zwakke punten, interesses, waarden en doelen te identificeren. Deze diepgaande zelfkennis is de basis voor het nemen van weloverwogen carrièrebeslissingen.

2. Loopbaanoriëntatie en Planning
Een loopbaanbegeleider kan je helpen bij het identificeren van mogelijke carrière-opties die bij je passen. Ze kunnen je helpen bij het plannen van een realistische en haalbare loopbaantraject op basis van je doelen en aspiraties.

3. Het Overwinnen van Obstakels
Tijdens je loopbaan zul je onvermijdelijk obstakels tegenkomen. Loopbaanbegeleiding biedt de tools en strategieën om deze uitdagingen te overwinnen, of het nu gaat om het omgaan met werkgerelateerde stress, conflicten op de werkplek of het navigeren door veranderingen in de industrie.

4. Loopbaanontwikkeling en Groei
Een loopbaanbegeleider kan je begeleiden bij je professionele ontwikkeling en groei. Ze kunnen je helpen bij het identificeren van kansen voor bijscholing, training en het verwerven van nieuwe vaardigheden om je loopbaan naar een hoger niveau te tillen.

5. Sollicitatie en Werkzoeken
Het sollicitatieproces kan ontmoedigend zijn, vooral in een competitieve arbeidsmarkt. Loopbaanbegeleiders kunnen je helpen bij het opstellen van overtuigende cv’s, sollicitatiebrieven en bereiden je voor op sollicitatiegesprekken, waardoor je een voorsprong krijgt op andere kandidaten.

6. Evenwicht Tussen Werk en Privéleven
Een gebalanceerd leven is essentieel voor welzijn en succes. Loopbaanbegeleiders kunnen je helpen bij het vinden van de juiste balans tussen werk en privé, zodat je zowel professioneel als persoonlijk kunt gedijen.

7. Loopbaantransities en Overgangen
Of je nu een carrièreswitch overweegt, met pensioen gaat of herintreedt op de arbeidsmarkt na een pauze, loopbaanbegeleiding kan de overgang soepeler maken en je helpen bij het maximaliseren van kansen.

8. Mentoring en Netwerken
Loopbaanbegeleiders hebben vaak een uitgebreid netwerk en kunnen je introduceren aan waardevolle connecties en mentors die je carrière verder kunnen helpen.

Loopbaancoaching en loopbaanadvies kunnen de sleutel zijn tot een succesvolle en bevredigende carrière. Wacht niet tot je verdwaalt in een doolhof, zoals je loopbaan soms kan zijn.

Omarm de begeleiding en ga vol vertrouwen de toekomst tegemoet.

Stuntel niet langer, maak je droombaan waar met Esenzz

Ik ben Songül Kinran, een Register Loopbaanprofessional RL (aangesloten bij NOLOC) èn tegelijkertijd NLP Mastercoach. Met ruim 20 jaar ervaring richt ik me specifiek op de begeleiding van hoogopgeleide vrouwen in het vinden van hun droombaan.  

Uit praktijkervaring en eigen ervaring weet ik dat je mindset, je dromen en ambities behoorlijk in de weg kan staan. Nadat ik zelf dankzij een diepe transformatie doormaakte, was ik eindelijk vrij en ging ik door mijn persoonlijk ‘plafond’.

Sindsdien heb ik honderden hoogopgeleide vrouwen geholpen, die te kampen hadden met nagenoeg dezelfde worstelingen. Mijn missie is deze vrouwen de frustratie te besparen, die ik zelf destijds gevoeld heb als gevolg van onnodige verspilling van tijd, talent en energie.

Deze multi-getalenteerde vrouwen stonden ooit waar jij nu staat en werken nu met méér plezier en zingeving en zijn trots op hun werk.

Wil jij ook je droombaan vinden? Ik gun het je zo, zet die eerste stap.

Deze vrouwen gingen je al voor

Christel Halewijn

16 augustus 2022

Songül heeft mij geholpen om inzicht te krijgen in wat ik wil en hoe ik dat kan bereiken. Ze heeft de spreekwoordelijke ‘beren op de weg’ verwijderd en mij geleerd hoe ik deze zelf ook kan verwijderen. De gesprekken waren positief, leerzaam en ook nog eens gezellig! Ik ga met een goed gevoel de toekomst tegemoet.

Christel Halewijn

G. Verstraete

4 augustus 2022

Met veel plezier een loopbaantraject gevolgd bij Songül, helaas waren de 4 uur die wij samen hadden wat kort. Songül geeft nuttige tips en tools, geeft goede feedback, spiegelt, stimuleert en denkt mee. Haar mooie praktijk ligt schitterend gelegen, is mooi ruim. Ik heb onze gesprekken zeer gewaardeerd, dank hiervoor.

Verstraete

Judith Buter

4 augustus 2022

Songul is een heel bevlogen, betrokken en plezierige loopbaancoach. Ze heeft veel kennis en ervaring en kan goed reflecteren. Naast dat ze me verder heeft geholpen met mijn loopbaan, ben ik ook persoonlijk gegroeid door de gesprekken met haar.

Judith Buter

T. Achterkamp

23 mei 2022

Songul helpt je orde in de chaos te brengen. Vanuit haar achtergrond en met haar jarenlange ervaring als leidinggevende en loopbaancoach in het bedrijfsleven begeleidt zij je bij al je loopbaanvragen. Songul is een warme en prettige persoonlijkheid, die je van harte verwelkomt in haar praktijk in De Steeg, met een werkelijk adembenemend uitzicht op de IJssel! Songul is staat maatwerk te leveren en jou te helpen om mogelijke belemmerende overtuigingen om te zetten in helpende gedachten en effectief gedrag. Ik heb mijn loopbaancoachtraject bij Songul als bijzonder plezierig en verrijkend ervaren.

Anoniem

Y. van Kouwen, Projectleider Schuldhulpverlening

23 mei 2022

Ik kijk met veel plezier terug op het traject. Je wordt positief gedwongen naar jezelf te kijken, je organisatie en je omgeving hierbij te betrekken om tot een volledig beeld te komen. Ik zou dit traject absoluut andere vrouwen aanbevelen. Het geeft je de ruimte, tijd en het vermogen om stil te staan bij jezelf. Echt los te zijn van het ouderschap en een vrouw te zijn die ook haar carrière op de prioriteitenlijst heeft staan. Hierin is Songul een heel prettige sparringpartner, laat je denkwijze en gedachten vanuit een andere invalshoek zien. Houdt je de spiegel voor waardoor je zelf tot heel andere conclusies kunt komen dan op voorhand verwacht!

Anoniem

Aynur Günes

16 augustus 2022

Ik heb Songül ervaren als geduldig en behulpzaam. Ze heeft alle tijd genomen die ik nodig had. Bij Songül ben je gegarandeerd van een professionele loopbaanbegeleiding.

Aynur Günes

Lita Biesheuvel

16 augustus 2022

De afgelopen maanden heeft Songul mij begeleid tijdens een loopbaanadviestraject. Songul heeft veel (mensen-)kennis, ervaring en is enthousiast. Daardoor en door de juiste vragen te stellen, kom je snel tot de kern en kun je van daaruit verder bouwen. Dankzij de goede coaching van Songul is voor mij duidelijk welke richting ik op wil en kan.

Lita Biesheuvel

Christa Slootman

16 augustus 2022

De gesprekken met Songul zijn fijn en inspirerend. Met haar methode zet ze je aan het denken over je wensen en drijfveren. Praktische opdrachten zorgen er bovendien voor dat je klaar bent voor een eventuele volgende stap.

Christa Slootman

Carolina

16 augustus 2022

Songul heeft mij veel inzicht gegeven in wat ik wil en kan. Ze zet je stevig aan het denken. Hierdoor heb ik met veel zelfvertrouwen en inzicht in de toekomst mijn loopbaan traject bij haar afgerond.

Ik vind haar een plezierige, ervaren en heel betrokken coach!!

Carolina

Ruth Hogenkamp

4 augustus 2022

Songül is een hele vlotte, professionele, bevlogen coach die mij heeft begeleid bij een belangrijke stap in mijn loopbaan. De begeleiding heb ik ervaren als ontzettend prettig, professioneel en zorgvuldig.

Ruth Hogenkamp

Efsun Ertugrul

23 mei 2022

Ontzettend fijn geholpen in mijn zoektocht naar de volgende stap. De combinatie theorie en vervolgens de gesprekken werken goed. Je wordt echt uitgedaagd om van een afstand naar je loopbaan te kijken en vervolgens de regie hierin te nemen.

Anoniem

V. Goossens

23 mei 2022

“Songul helpt je met goede en uitgebreide oefeningen inzicht te krijgen wat je missie is, welke rollen of functies daarbij passen tot aan passende werkzaamheden en werkomgeving. Ze laat je zelf dingen ontdekken en stelt goede vragen die je echt op weg helpen. Echt een coach die heeft geleerd dat het om het leerproces van de coachee gaat en dat deze zelf inzicht krijgt om een volgende stap te zetten in zijn of haar loopbaan. Daarnaast is het een energiek en leuk persoon om in gesprek mee te zijn. Het loopbaantraject van haar heeft mij heel veel gebracht.”

Anoniem

Helena (Yvette) van den Bosch

23 juli 2021

Ik heb de coaching/training als erg prettig ervaren, dankzij de opdrachten en gesprekken is beter naar voor gekomen wat mijn doel is en heb ik meer vertrouwen gekregen dit doel te behalen. Songul heeft me goed weten te motiveren! Het is een vriendelijke enthousiaste coach!

Helena (Yvette) van den Bosch

1871

Droombanen gerealiseerd