Wat is loopbaancoaching of loopbaanadvies?

De kracht van loopbaancoaching en loopbaanadvies: Je gids naar werkgeluk en carrièresucces

In een sterk veranderende arbeidsmarkt en wereld van vandaag is het begrijpelijk dat je op een bepaald punt in je professionele leven, behoefte hebt aan richting en begeleiding. Maar wat is loopbaancoaching precies en waarom zou je loopbaanadvies overwegen? Laten we deze vragen beantwoorden en de waardevolle rol van loopbaancoaches en loopbaanadviseurs voor jou ontdekken.

Esenzz- foto Songul Kinran kijkt uit het raam bij Esenzz Loopbaancoaching

Wanneer heb je een loopbaancoach nodig?

Deze vraag kan bij jou opkomen en het is een cruciale overweging. In mijn jarenlange ervaring in de wereld van loopbaancoaching heb ik geleerd dat onze loopbanen een pad zijn dat uniek is voor ieder van ons. Maar wat als dat pad plotseling hobbelig wordt? Dit is het moment om even stil te staan en enkele belangrijke vragen aan jezelf te stellen:

Wat vind jij van je carrière? Is het een bron van voldoening en persoonlijke groei voor jou?
Heb je plezier in je werk? Voel je je geïnspireerd en gemotiveerd wanneer je naar je werk gaat?
Haal je het maximale uit jezelf? Benut je je vaardigheden en potentieel optimaal?
Doe je werk dat bij jou past? Voelt je huidige functie als een goede pasvorm voor jouw talenten en interesses?
Wat zijn je carrièredoelen? Heb je duidelijke doelen en een plan om ze te bereiken?
Als je thuiskomt van werk, krijg je daar energie van of ben je juist uitgeput? Weegt je werk op tegen de energie die het je kost?

Als je merkt dat je twijfels of onzekerheden hebt bij het beantwoorden van deze vragen, is het misschien tijd om de hulp van een loopbaancoach in te schakelen. Wacht niet tot het te laat is om te realiseren dat je een andere richting wilt inslaan.

Goed loopbaanadvies kan een kostbare gids zijn op dit kruispunt in je carrière. Tijdens loopbaancoachingstrajecten kijken we samen naar je doelen en helpen we ze te verhelderen als dat nodig is.

“Besef dat zonder jouw persoonlijk leiderschap, er niet zoveel anders gebeurt dan wat je al kent”

Foto van een pad naar jouw droombaan bij Esenzz Loopbaancoaching

Wat doet een loopbaancoach?

Een loopbaancoach is als een navigatie op jouw reis naar carrièresucces. Wanneer je vragen hebt over je loopbaan, is een loopbaancoach er om goed naar je te luisteren en de juiste vragen te stellen. Het draait allemaal om het vinden van de kern van jouw behoeften en het begrijpen van de problemen waarmee je wordt geconfronteerd.

Een essentieel onderdeel van het proces is het definiëren van jouw gewenste toekomstige situatie. Wat wil jij bereiken? Wat zijn jouw doelen voor loopbaancoaching? Alleen als we deze doelen duidelijk voor ogen hebben, kunnen we werken aan het vertalen ervan naar een concreet actieplan.

Een bekwame loopbaancoach helpt jou om de antwoorden op kritische vragen zelf te ontdekken. Dankzij hun kennis en ervaring vergroten ze jouw inzicht in jezelf en je carrière. Soms maken ze gebruik van loopbaantests om snel inzicht te krijgen in jouw interesses, vaardigheden en persoonlijkheid.

Bovendien zullen ze je bewust maken van patronen in je gedrag en je handelingen, zodat je jezelf beter begrijpt en meer controle hebt over de richting waarin je je wilt ontwikkelen.

Loopbaancoaching resulteert vaak in een gedetailleerd rapport of profiel dat jou inzicht geeft in jouw loopbaantraject. Naast individuele gesprekken bieden sommige loopbaancoaches ook trainingen aan, variërend van netwerken tot leiderschapsontwikkeling.

Wat is loopbaanadvies?

Elke kandidaat heeft zijn of haar unieke behoeften, maar 4 kernvragen vormen de basis voor loopbaanadvies:

Wie ben ik?
Wat kan ik?
Wat wil ik?
Wat is mijn toegevoegde waarde?

Het vinden van antwoorden op deze vragen legt de basis voor het sturen van jouw loopbaan. Toch worstelen veel mensen met deze vragen, ofwel omdat ze het antwoord zijn kwijtgeraakt of omdat ze er nooit serieus over hebben nagedacht. Hier komt loopbaanadvies van pas. Door middel van deze vragen en de antwoorden die we ontdekken, kunnen we jou gericht advies geven en deze inzichten omzetten in concrete acties.

In sommige gevallen kan het vraagstuk te zwaar wegen, en dan zal de loopbaancoach adviseren om externe hulp in te schakelen, tenzij de loopbaancoach zelf wat meer bagage heeft op het persoonlijke stuk.

Het verschil tussen een loopbaancoach en loopbaanadviseur

De terminologie kan verwarrend zijn, maar het essentiële verschil is subtiel. Een loopbaancoach en een loopbaanadviseur hebben beide als doel om jou te begeleiden en te ondersteunen. Het verschil zit hem in de focus en het resultaat van hun werk.

Bij loopbaancoaching ligt de nadruk vooral op het proces en de begeleiding, terwijl loopbaanadvies zich meer richt op het resultaat, oftewel het advies dat wordt gegeven om jouw loopbaan te sturen.

Het is belangrijk op te merken dat een loopbaancoach ook advies kan geven, en vice versa. Beide professionals hebben als doel om jouw succes in je loopbaan te bevorderen.

Stuntel niet langer, maak je droombaan waar met Esenzz

Loopbaancoaching en loopbaanadvies kunnen de sleutel zijn tot een succesvolle en bevredigende carrière. Wacht niet tot je verdwaalt in een doolhof, zoals je loopbaan soms kan zijn.

Omarm de begeleiding en ga vol vertrouwen de toekomst tegemoet.

Met mijn FIT for the FUTURE aanpak krijg je al mijn beste inzichten, methodieken en technieken uit meer dan 20 jaar praktijkervaring. Ik heb inmiddels honderden vrouwen geholpen om in alle vrijheid hun passie te leven en met veel plezier te werken.

Wil je dit ook? Dit gun ik jou ook met heel mijn hart! Ik ben dan ook ontzettend dankbaar om je te helpen je wensen, dromen en ambities op carrièregebied te onderzoeken en waar te maken.

Zo creëren wij samen jouw eigen duurzame inzetbaarheid. Laten we samen ontdekken wat voor jou mogelijk is!

Wie ik ben

Ik ben Songül Kinran, een Register Loopbaanprofessional RL (aangesloten bij NOLOC) èn tegelijkertijd NLP Mastercoach. Met ruim 20 jaar ervaring richt ik me specifiek op de begeleiding van hoogopgeleide vrouwen in het vinden van hun droombaan.  

Uit praktijkervaring en eigen ervaring weet ik dat je mindset, je dromen en ambities behoorlijk in de weg kan staan. Nadat ik zelf dankzij een diepe transformatie doormaakte, was ik eindelijk vrij en ging ik door mijn persoonlijk ‘plafond’.

Sindsdien heb ik honderden hoogopgeleide vrouwen geholpen, die te kampen hadden met nagenoeg dezelfde worstelingen. Mijn missie is deze vrouwen de frustratie te besparen, die ik zelf destijds gevoeld heb als gevolg van onnodige verspilling van tijd, talent en energie.

Deze multi-getalenteerde vrouwen stonden ooit waar jij nu staat en werken nu met méér plezier en zingeving en zijn trots op hun werk.

Wil jij ook je droombaan vinden? Ik gun het je zo, zet die eerste stap.

Deze vrouwen gingen je al voor

Christel Halewijn

Rated 5,0 out of 5
16 augustus 2022

Songül heeft mij geholpen om inzicht te krijgen in wat ik wil en hoe ik dat kan bereiken. Ze heeft de spreekwoordelijke ‘beren op de weg’ verwijderd en mij geleerd hoe ik deze zelf ook kan verwijderen. De gesprekken waren positief, leerzaam en ook nog eens gezellig! Ik ga met een goed gevoel de toekomst tegemoet.

Christel Halewijn

G. Verstraete

Rated 5,0 out of 5
4 augustus 2022

Met veel plezier een loopbaantraject gevolgd bij Songül, helaas waren de 4 uur die wij samen hadden wat kort. Songül geeft nuttige tips en tools, geeft goede feedback, spiegelt, stimuleert en denkt mee. Haar mooie praktijk ligt schitterend gelegen, is mooi ruim. Ik heb onze gesprekken zeer gewaardeerd, dank hiervoor.

Verstraete

Judith Buter

Rated 5,0 out of 5
4 augustus 2022

Songul is een heel bevlogen, betrokken en plezierige loopbaancoach. Ze heeft veel kennis en ervaring en kan goed reflecteren. Naast dat ze me verder heeft geholpen met mijn loopbaan, ben ik ook persoonlijk gegroeid door de gesprekken met haar.

Judith Buter

T. Achterkamp

Rated 5,0 out of 5
23 mei 2022

Songul helpt je orde in de chaos te brengen. Vanuit haar achtergrond en met haar jarenlange ervaring als leidinggevende en loopbaancoach in het bedrijfsleven begeleidt zij je bij al je loopbaanvragen. Songul is een warme en prettige persoonlijkheid, die je van harte verwelkomt in haar praktijk in De Steeg, met een werkelijk adembenemend uitzicht op de IJssel! Songul is staat maatwerk te leveren en jou te helpen om mogelijke belemmerende overtuigingen om te zetten in helpende gedachten en effectief gedrag. Ik heb mijn loopbaancoachtraject bij Songul als bijzonder plezierig en verrijkend ervaren.

Anoniem

Y. van Kouwen, Projectleider Schuldhulpverlening

Rated 5,0 out of 5
23 mei 2022

Ik kijk met veel plezier terug op het traject. Je wordt positief gedwongen naar jezelf te kijken, je organisatie en je omgeving hierbij te betrekken om tot een volledig beeld te komen. Ik zou dit traject absoluut andere vrouwen aanbevelen. Het geeft je de ruimte, tijd en het vermogen om stil te staan bij jezelf. Echt los te zijn van het ouderschap en een vrouw te zijn die ook haar carrière op de prioriteitenlijst heeft staan. Hierin is Songul een heel prettige sparringpartner, laat je denkwijze en gedachten vanuit een andere invalshoek zien. Houdt je de spiegel voor waardoor je zelf tot heel andere conclusies kunt komen dan op voorhand verwacht!

Anoniem

Aynur Günes

Rated 5,0 out of 5
16 augustus 2022

Ik heb Songül ervaren als geduldig en behulpzaam. Ze heeft alle tijd genomen die ik nodig had. Bij Songül ben je gegarandeerd van een professionele loopbaanbegeleiding.

Aynur Günes

Lita Biesheuvel

Rated 5,0 out of 5
16 augustus 2022

De afgelopen maanden heeft Songul mij begeleid tijdens een loopbaanadviestraject. Songul heeft veel (mensen-)kennis, ervaring en is enthousiast. Daardoor en door de juiste vragen te stellen, kom je snel tot de kern en kun je van daaruit verder bouwen. Dankzij de goede coaching van Songul is voor mij duidelijk welke richting ik op wil en kan.

Lita Biesheuvel

Christa Slootman

Rated 5,0 out of 5
16 augustus 2022

De gesprekken met Songul zijn fijn en inspirerend. Met haar methode zet ze je aan het denken over je wensen en drijfveren. Praktische opdrachten zorgen er bovendien voor dat je klaar bent voor een eventuele volgende stap.

Christa Slootman

Carolina

Rated 5,0 out of 5
16 augustus 2022

Songul heeft mij veel inzicht gegeven in wat ik wil en kan. Ze zet je stevig aan het denken. Hierdoor heb ik met veel zelfvertrouwen en inzicht in de toekomst mijn loopbaan traject bij haar afgerond.

Ik vind haar een plezierige, ervaren en heel betrokken coach!!

Carolina

Ruth Hogenkamp

Rated 5,0 out of 5
4 augustus 2022

Songül is een hele vlotte, professionele, bevlogen coach die mij heeft begeleid bij een belangrijke stap in mijn loopbaan. De begeleiding heb ik ervaren als ontzettend prettig, professioneel en zorgvuldig.

Ruth Hogenkamp

Efsun Ertugrul

Rated 5,0 out of 5
23 mei 2022

Ontzettend fijn geholpen in mijn zoektocht naar de volgende stap. De combinatie theorie en vervolgens de gesprekken werken goed. Je wordt echt uitgedaagd om van een afstand naar je loopbaan te kijken en vervolgens de regie hierin te nemen.

Anoniem

V. Goossens

Rated 5,0 out of 5
23 mei 2022

“Songul helpt je met goede en uitgebreide oefeningen inzicht te krijgen wat je missie is, welke rollen of functies daarbij passen tot aan passende werkzaamheden en werkomgeving. Ze laat je zelf dingen ontdekken en stelt goede vragen die je echt op weg helpen. Echt een coach die heeft geleerd dat het om het leerproces van de coachee gaat en dat deze zelf inzicht krijgt om een volgende stap te zetten in zijn of haar loopbaan. Daarnaast is het een energiek en leuk persoon om in gesprek mee te zijn. Het loopbaantraject van haar heeft mij heel veel gebracht.”

Anoniem

Helena (Yvette) van den Bosch

Rated 5,0 out of 5
23 juli 2021

Ik heb de coaching/training als erg prettig ervaren, dankzij de opdrachten en gesprekken is beter naar voor gekomen wat mijn doel is en heb ik meer vertrouwen gekregen dit doel te behalen. Songul heeft me goed weten te motiveren! Het is een vriendelijke enthousiaste coach!

Helena (Yvette) van den Bosch

1871

Droombanen gerealiseerd